Lækker fudge - nem konfekt
Konfekt

5 slags konfekt med et twist

Af Max Martinussen og Linn Grubbström 21.11.2021
Foto: Linn Grubbström.
Der skal selvfølgelig en konfektskål på julebordet, men i ny og næ kan den godt trænge til et frisk pust — her har vi samlet bud på lidt anderledes og mere spændende julekonfekt.

Jul rimer på marcipan, nougat og chokolade. Er du ikke bange for at prøve noget nyt, kan du tilsætte de klassiske ingredienser nye smage, der giver et frisk modspil til alt det søde.

5 anderledes slags julekonfekt 

Nye juleklassikere i konfektskålen - hvid fudge
 

Lav nem hvid fudge

Det er oplagt at lave blød karamel til konfektskålen. Det er nemt og lækkert. Her er det en hvid fudge med peanuts og tranebær. Få opskriften på hvid fudge:

 
Ny konfekt - mandler i nougat

Servér mandler i nougat – med kakao og lakrids

Mandler i nougat er bare så godt, det er mumset og slet ikke til at lade være at spise af, når først du kommer i gang. Her er det en version med lakridspulver blandet i kakaolaget. Vil du have opskriften? 

 
Chokoladebrud

Ultranemt: Chokoladebrud med chili og havsalt

Chokoladebrud er noget af det bedste, du kan lave til kaffen, fordi du helt selv kan bestemme, hvor store stykkerne skal være — bare de er små nok til at de passer i konfektskålen. Sådan et stykke chokolade er perfekt både til lækkersulten men også til gæstebordet. 

Havregrynskugler med guldstøv
 

Havregrynskugler med nøddesmør

Klassikeren over dem alle. Havregrynskugler er fast tradition, men selv en gammel traver kan have brug for at blive piftet lidt op. Her er en lækker opskrift på en mere cremet variant af havregrynskuglerne. 

marcipanbrød som konfekt - her med appelsinsnickers

Marcipanbrød med appelsinsnickers

Appelsinsnickers er i sig selv noget af det lækreste, men bruger du det i marcipanbrød så flyder hjertet over. De små skiver er helt perfekte til julens konfektskål.