Konfekt

Hvid fudge med peanuts og tranebær

Lav den lækreste hvide fudge. Blød, cremet karamel — her i en version med tranebær og peanuts. Få opskriften her!
Tekst og 16.11.2021 foto: Linn Grubbström
Hvid fudge med peanuts og tranebær
25 personer

Hvid fudge med peanuts og tranebær

  • 75 g peanuts
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g kondenseret mælk
  • 75 g tranebær

Det her er lækker, hjemmelavet karamel alle kan være med på! Fudge stammer oprindeligt fra England og er et udmærket bud på en konfekt, der sagtens kunne blive en klassiker herhjemme.

Sådan laver du hvid fudge

  1. Hak peanutsene groft.
  2. Vask appelsinen, og riv skallen.
  3. Hak chokoladen groft.
  4. Kom chokolade, kondenseret mælk og appelsinskal i en skål, og varm det op over vandbad.
  5. Rør godt rundt imens.
  6. Fjern skålen fra vandbadet.
  7. Kom peanuts og tranebær i blandingen.
  8. Beklæd en form, der måler ca. 20 x 10 cm, med bagepapir. Hæld chokolademassen i formen, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
  9. Skær fudgen ud i stykker på ca. 2 x 2 cm, og servér.

Inspiration til andre opskrifter med fudge: