Se også
Konfekt
Mandler i nougat med kakao og lakrids
De her mandler i nougat er noget af den lækreste konfekt, du kan lave, og de er endda super nemme at lave. Her er de i en version med kakao og lakrids.
Tekst og foto: Linn Grubbström.
13.11.2021
Lav nemme mandler i nougat til konfektskålen — de er uhyrelækre, og når først du er i gang, så kan du slet ikke stoppe med at snuppe af dem. De er perfekte til julebordet, til gæsterne og ja, også bare til kaffen.
50 stk
Det skal du bruge
- 2½ dl vand
- 60 g salt
- 100 g mandler
- 100 g nougat
- 3 spsk. kakao
- 1 spsk. lakridspulver
Mandler i nougat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175°.
- Kom vand og salt i en gryde, og lad det koge, indtil saltet er opløst. Sluk blusset, kom mandlerne i gryden, og lad dem trække i vandet i 20 minutter.
- Hæld vandet fra, og læg mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Rør rundt et par gange undervejs. Lad mandlerne køle af.
- Skær nougat i tynde skiver, og pak mandlerne ind i nougat. Læg dem på en tallerken, og stil den i køleskabet i 1 time.
- Bland kakao og lakridspulver i en skål. Vend nougatmandlerne i blandingen, og læg dem i en skål. Opbevar dem i køleskab indtil servering.
TIP: Du kan udskifte lakridspulver med kanel og kardemomme, hvis du vil prøve en anden julevariant.