Konfekt

Mandler i nougat med kakao og lakrids

De her mandler i nougat er noget af den lækreste konfekt, du kan lave, og de er endda super nemme at lave. Her er de i en version med kakao og lakrids.
Tekst og foto: Linn Grubbström. 13.11.2021
Mandler i nougat med lakrids og kakao

Lav nemme mandler i nougat til konfektskålen — de er uhyrelækre, og når først du er i gang, så kan du slet ikke stoppe med at snuppe af dem. De er perfekte til julebordet, til gæsterne og ja, også bare til kaffen. 

50 stk

Det skal du bruge

  • 2½ dl vand
  • 60 g salt
  • 100 g mandler
  • 100 g nougat
  • 3 spsk. kakao
  • 1 spsk. lakridspulver

Mandler i nougat

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Kom vand og salt i en gryde, og lad det koge, indtil saltet er opløst. Sluk blusset, kom mandlerne i gryden, og lad dem trække i vandet i 20 minutter.
  3. Hæld vandet fra, og læg mandlerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Rør rundt et par gange undervejs. Lad mandlerne køle af.
  4. Skær nougat i tynde skiver, og pak mandlerne ind i nougat. Læg dem på en tallerken, og stil den i køleskabet i 1 time.
  5. Bland kakao og lakridspulver i en skål. Vend nougatmandlerne i blandingen, og læg dem i en skål. Opbevar dem i køleskab indtil servering.

 

 

TIP: Du kan udskifte lakridspulver med kanel og kardemomme, hvis du vil prøve en anden julevariant.