Mandler i nougat
Konfekt

Mandler i nougat med kakao og lakrids

Tekst og 13.11.2021
foto: Linn Grubbström
De her mandler i nougat er noget af den lækreste konfekt, du kan lave. Her er de i en version med kakao og lakrids.
50 personer

Mandler i nougat

  • 2½ dl vand
  • 60 g salt
  • 100 g mandler
  • 100 g nougat
  • 3 spsk. kakao
  • 1 spsk. lakridspulver

Lav nemme mandler i nougat til konfektskålen — de er uhyrelækre, og når først du er i gang, så kan du slet ikke lade være at blive ved at snuppe af dem. De er perfekte til julebordet, til gæsterne og ja, også bare til kaffen. 

Sådan laver du mandler i nougat

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Kom vand og salt i en gryde, og lad det koge, indtil saltet er opløst.
  3. Sluk blusset, kom mandlerne i gryden, og lad dem trække i vandet i 20 minutter.
  4. Hæld vandet fra, og læg mandlerne på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Rør rundt et par gange undervejs.
  6. Lad mandlerne køle af.
  7. Skær nougaten i tynde skiver, og pak mandlerne ind i nougat.
  8. Læg dem på en tallerken, og stil den i køleskabet i 1 time.
  9. Bland kakao og lakridspulver i en skål.
  10. Vend nougatmandlerne i blandingen, og læg dem i en skål.
  11. Opbevar dem i køleskab indtil servering.

 

TIP Du kan udskifte lakridspulver med kanel og kardemomme, hvis du vil prøve en anden julevariant.