Mandler i nougat med kakao og lakrids

Antal: 
50 stykker
Det skal du bruge: 
Mandler i nougat
2½ dl vand
60 g salt
100 g mandler
100 g nougat
3 spsk. kakao
1 spsk. lakridspulver

Lav nemme mandler i nougat til konfektskålen — de er uhyrelækre, og når først du er i gang, så kan du slet ikke lade være at blive ved at snuppe af dem. De er perfekte til julebordet, til gæsterne og ja, også bare til kaffen. 

Sådan laver du mandler i nougat

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Kom vand og salt i en gryde, og lad det koge, indtil saltet er opløst.
  3. Sluk blusset, kom mandlerne i gryden, og lad dem trække i vandet i 20 minutter.
  4. Hæld vandet fra, og læg mandlerne på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Rør rundt et par gange undervejs.
  6. Lad mandlerne køle af.
  7. Skær nougaten i tynde skiver, og pak mandlerne ind i nougat.
  8. Læg dem på en tallerken, og stil den i køleskabet i 1 time.
  9. Bland kakao og lakridspulver i en skål.
  10. Vend nougatmandlerne i blandingen, og læg dem i en skål.
  11. Opbevar dem i køleskab indtil servering.

TIP Du kan udskifte lakridspulver med kanel og kardemomme, hvis du vil prøve en anden julevariant.