Fudge med cornflakes
Konfekt

Fudge med peanuts, cornflakes og tørrede kirsebær

af Af Cecilie Svensson 5.11.2021
Foto: Stine Christiansen.
Lav den lækreste fudge spækket med peanuts, cornflakes og tørrede kirsebær. Her får du opskriften på hjemmelavet karamel!
20 personer

  • 2 dl brun farin
  • 1 dl rørsukker
  • 2 dl kondenseret mælk
  • ½ dl glukosesirup
  • 50 g smør
  • 1 knsp. vaniljepulver
  • 150 g mælkechokolade
  • 100 g saltede peanuts
  • 50 g cornflakes
  • 50 g tørrede kirsebær
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk. kokosolie

Sådan laver du fudge med peanuts, corflakes og tørrede kirsebær:

  1. Varm langsomt brun farin, sukker, kondenseret mælk, glukosesirup, smør og vaniljepulver op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Lad blandingen småkoge under konstant omrøring i 12-15 minutter.
  2. Hak mælkechokoladen groft, og tilsæt den. Rør rundt i gryden, indtil chokoladen er smeltet.Tilsæt peanuts, cornflakes og kirsebær, og vend det rundt.
  • Læg et stykke bagepapir i en beholder, og smør det med en smule olie. Hæld fudgen i formen. Sæt fudgen på køl i 2 timer.
  • Hak den mørke chokolade, og smelt den over vandbad sammen med kokosolie. Hæld halvdelen af chokoladen over fudgen, og sæt den i fryseren i mindst 10 minutter, så chokoladen størkner.
  • Vend forsigtigt fudgen, og hæld resten af chokoladen på undersiden. Sæt fudgen i køleskab, og lad chokoladen størkne helt.
  • Skær fudgen i mindre stykker, og servér den gerne til en kop kaffe.
  • TIP: Kokosolien tilføjes for at give chokoladen et lidt blankere udseende, men har du ikke kokosolie derhjemme, kan den sagtens udelades.