Fudge med peanuts, cornflakes og tørrede kirsebær

Antal: 
20 stk.
Det skal du bruge: 
2 dl brun farin
1 dl rørsukker
2 dl kondenseret mælk
½ dl glukosesirup
50 g smør
1 knsp. vaniljepulver
150 g mælkechokolade
100 g saltede peanuts
50 g cornflakes
50 g tørrede kirsebær
200 g mørk chokolade
1 spsk. kokosolie

Sådan laver du fudge med peanuts, corflakes og tørrede kirsebær:

  1. Varm langsomt brun farin, sukker, kondenseret mælk, glukosesirup, smør og vaniljepulver op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Lad blandingen småkoge under konstant omrøring i 12-15 minutter.
  2. Hak mælkechokoladen groft, og tilsæt den. Rør rundt i gryden, indtil chokoladen er smeltet.Tilsæt peanuts, cornflakes og kirsebær, og vend det rundt.

  3. Læg et stykke bagepapir i en beholder, og smør det med en smule olie. Hæld fudgen i formen. Sæt fudgen på køl i 2 timer.
  4. Hak den mørke chokolade, og smelt den over vandbad sammen med kokosolie. Hæld halvdelen af chokoladen over fudgen, og sæt den i fryseren i mindst 10 minutter, så chokoladen størkner.

  5. Vend forsigtigt fudgen, og hæld resten af chokoladen på undersiden. Sæt fudgen i køleskab, og lad chokoladen størkne helt.
  6. Skær fudgen i mindre stykker, og servér den gerne til en kop kaffe.

TIP: Kokosolien tilføjes for at give chokoladen et lidt blankere udseende, men har du ikke kokosolie derhjemme, kan den sagtens udelades.