Konfekt

Fudge med peanuts, cornflakes og tørrede kirsebær

Lav den lækreste fudge spækket med peanuts, cornflakes og tørrede kirsebær. Her får du opskriften på hjemmelavet karamel!
af Af Cecilie Svensson 5.11.2021 Foto: Stine Christiansen.
Fudge med cornflakes
20 personer

  • 2 dl brun farin
  • 1 dl rørsukker
  • 2 dl kondenseret mælk
  • ½ dl glukosesirup
  • 50 g smør
  • 1 knsp. vaniljepulver
  • 150 g mælkechokolade
  • 100 g saltede peanuts
  • 50 g cornflakes
  • 50 g tørrede kirsebær
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 spsk. kokosolie

Sådan laver du fudge med peanuts, corflakes og tørrede kirsebær:

  1. Varm langsomt brun farin, sukker, kondenseret mælk, glukosesirup, smør og vaniljepulver op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Lad blandingen småkoge under konstant omrøring i 12-15 minutter.
  2. Hak mælkechokoladen groft, og tilsæt den. Rør rundt i gryden, indtil chokoladen er smeltet.Tilsæt peanuts, cornflakes og kirsebær, og vend det rundt.
  • Læg et stykke bagepapir i en beholder, og smør det med en smule olie. Hæld fudgen i formen. Sæt fudgen på køl i 2 timer.
  • Hak den mørke chokolade, og smelt den over vandbad sammen med kokosolie. Hæld halvdelen af chokoladen over fudgen, og sæt den i fryseren i mindst 10 minutter, så chokoladen størkner.
  • Vend forsigtigt fudgen, og hæld resten af chokoladen på undersiden. Sæt fudgen i køleskab, og lad chokoladen størkne helt.
  • Skær fudgen i mindre stykker, og servér den gerne til en kop kaffe.
  • TIP: Kokosolien tilføjes for at give chokoladen et lidt blankere udseende, men har du ikke kokosolie derhjemme, kan den sagtens udelades.