Antal:
Antal: 25-30 stk.
Det skal du bruge:
Ferrero Rocher
125 g hasselnødder
150 g sprøde vafler med hasselnøddecreme
175 g Nutella
¼ tsk. salt
200 g mælkechokolade
Hjemmelavede Ferrero Rocher har en sprød mælkechokoladeskal, små vaffelstykker og så er hasselnødden pakket smagslækkert i mælkechokoladeskal, blød nutellamidte, små vaffelstykker og en ristet hasselnød i midten af herligheden. r. De er det perfekte bud på en ny favorit i juleslikskålen!
Prøv også de fristende konfektstykker med dumlekaramel!
Sådan laver du hjemmelavede Ferrero Rocher:
- Rist hasselnødderne på en varm og tør pande i 5-8 minutter, til hinderne begynder at løsne sig. Læg de varme ristede hasselnødder på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Afkøl nødderne. Tag 25-30 hele hasselnødder fra, og hak resten fint.
- Knus vaflerne til groft smulder med fingrene, og rør dem sammen med Nutella og salt. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så Nutellacremen bliver mere fast.
- Tag 1 tsk. af fyldet ad gangen, og form det til en kugle omkring en ristet hasselnød. Fortsæt på samme måde med resten af fyldet. Læg kuglerne på et fad med bagepapir, og sæt dem i fryseren i 30 minutter.
- Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør de hakkede hasselnødder i den smeltede mælkechokolade.
- Dyp de kolde vaffel-Nutella-kugler enkeltvis i den smeltede nødde-chokolade, så de er helt dækkede, og sæt dem af på et skærebræt beklædt med bagepapir. Sæt kuglerne i køleskabet i 30 minutter, til chokoladen er helt størknet.
TIP: Vaflerne, som er brugt i denne opskrift, er de smalle, aflange vafler, som man ofte fik som tilbehør til is før i tiden. De fås i ethvert supermarked.