Konfekt

Hjemmelavede Ferrero Rocher - den bedste opskrift

Det er nærmest umuligt at modstå de hjemmelavede Ferrero Rocher, der er små chokoladesøde hasselnøddekugler. Lær her at lave dem selv. Mums!
af Camilla Biesbjerg Markussen 5.03.2021 Foto: Betina Hastoft.
Opskrift: Hjemmelavede ferrero-rocher
0 personer

Ferrero Rocher

  • 125 g hasselnødder
  • 150 g sprøde vafler med hasselnøddecreme
  • 175 g Nutella
  • ¼ tsk. salt
  • 200 g mælkechokolade

Hjemmelavede Ferrero Rocher har en sprød mælkechokoladeskal, små vaffelstykker og så er hasselnødden pakket smagslækkert i mælkechokoladeskal, blød nutellamidte, små vaffelstykker og en ristet hasselnød i midten af herligheden. r. De er det perfekte bud på en ny favorit i juleslikskålen!

Prøv også de fristende konfektstykker med dumlekaramel!

Sådan laver du hjemmelavede Ferrero Rocher:

  1. Rist hasselnødderne på en varm og tør pande i 5-8 minutter, til hin­derne begynder at løsne sig. Læg de varme ristede hasselnødder på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Afkøl nødderne. Tag 25-30 hele hasselnødder fra, og hak resten fint.
  2. Knus vaflerne til groft smulder med fingrene, og rør dem sammen med Nutella og salt. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så Nutellacremen bliver mere fast.
  3. Tag 1 tsk. af fyldet ad gangen, og form det til en kugle omkring en ristet hasselnød. Fortsæt på samme måde med resten af fyldet. Læg kug­lerne på et fad med bagepapir, og sæt dem i fryseren i 30 minutter.
  4. Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør de hakkede hasselnødder i den smel­tede mælkechokolade.
  5. Dyp de kolde vaffel-Nutella-kugler enkeltvis i den smeltede nødde-chokolade, så de er helt dækkede, og sæt dem af på et skærebræt beklædt med bagepapir. Sæt kug­lerne i køleskabet i 30 minutter, til chokoladen er helt størknet.

TIP: Vaflerne, som er brugt i denne opskrift, er de smalle, aflange vafler, som man ofte fik som tilbehør til is før i tiden. De fås i ethvert supermarked.

Se også: Din guide til julemarkeder i hele landet