Konfekt

Lækre chokoladeæg med abrikosfyld

Imponér gæsterne med flotte, hjemmelavede chokoladeæg til påskefrokosten. Her får du en opskrift på yndige og velsmagende påskeæg med abrikos og lilla chokolade.
af Pia Buusmann og Eilen Anthoniussen 7.04.2014 Foto: Jes Buusmann

Skal du imponere dine påskegæster med noget sødt til ganen, er dette det helt rette projekt for dig! Opskriften er nem og hurtig - du skal bare sørge for at skaffe de rette forme til æggene og den lillafarvede chokolade. Så får du flotte æg, der simpelthen smager himmelsk med lækkert abrikosfyld, hvid chokolade og pistacienødder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Undgå madspild i påsken

Æggene er støbt i en form, der er lavet af plastmaterialet polykarbonat, som bruges af professionelle konditorer. Lignende forme kan købes i specialforretninger, og vores er fra Kunst og Køkkentøj. Der følger en udførlig brugsanvisning med formene, som er vigtig at læse igennem, inden du går i gang.

Det skal du bruge til chokoladeæg med abrikosfyld:

Ca. 7 stk.:

  • 30 g lilla candy melts (lilla chokolade) - fås i Panduro Hobby og Specialkøbmanden
  • 1 æggeform af polykarbonat med 15 halve æggehuller
  • 100 g mørk chokolade

Fyld:

  • 150 g hvid chokolade
  • 25 g usaltede pistacienødder
  • 40 g tørrede abrikoser

Prøv også opskriften: Lav farvede påskeæg med frugt og grøntsager

Sådan gør du:

  1. Smelt den lilla chokolade over vandbad. Dyp en teske i chokoladen, og kom en lille pæn oval klat chokolade i hvert hul i æggeformen.
  2. Stil æggeformen køligt i ca. 10 minutter, til chokoladen er stivnet helt.
  3. Smelt så den mørke chokolade over vandbad. Tag skålen op af vandet, og lad chokoladen afkøle lidt.
  4. Fordel chokoladen hen over den lilla chokolade. Du skal ikke fylde chokolade helt op til kanten af formen.
  5. Stil igen æggeformen køligt, til chokoladen er stivnet.

Fyld:

  1. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Hak pistacienødder og abrikoser fint, rør dem sammen med den smeltede chokolade, og lad chokoladen afkøle lidt.
  2. Vend chokoladeæggene ud af formen, og fordel lidt af fyldet på den ene halvdel af æggene. Læg de øvrige halve æg ovenpå, og server.

Prøv også opskriften: Minitærter med spinat og rygeost