Mad
Fisk og skaldyr
Laksekrebinetter med fennikel og urtecreme
Laksekrebinetter er en skøn måde at få det bedste ud af den gode laks, og den dejlige urtecreme spiller perfekt sammen med laksekrebinetterne.
af Oscar Umahro Cadogan / Foto: Line Thit Klein
27.05.2009
Brug laks på en ny måde ved at lave de her skønne laksekrebinetter med fennikel og en dejlig urtecreme.
Opskrift på laksekrebinetter med fennikel og kold urtecreme
(4 personer)
- ca. 600 g laksefilet
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. dijonsennep
- ½ spsk. majsstivelse
- 1-2 dl polentamel
- Olie og/eller smør til stegning
Urtecreme:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 2 dl græsk yoghurt
- 1-2 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. raps- eller let olivenolie
- Salt og peber
- ½ tsk. st. fennikelfrø
- Frisk hakket kørvel, dild eller
- Persille
Endvidere:
- 2 fennikler i både
- 1 lille bakke blomme- eller
- Cherrytomater
- 1 lille bakke små salatblade
- 1 bdt. dild
Tilbehør:
- Evt. brød eller små pillede kartofler
Sådan laver du laksekrebinetter:
- Lav den kolde creme først: rør yoghurt med sennep, olie, salt peber og fennikelfrø. Vend masser af finthakket grønt i (vælg selv type).
- Skær skindet af laksen, og hak den groft med en tung kniv. Rør salt, sennep og majsstivelse i. Form det til 4 store bøffer, og vend dem i polentamel (rasp kan også bruges). Steg dem på panden i ca. 4 minutter på hver side, så de er færdige samtidig med grøntsagerne.
- Halvér tomaterne, og rist dem på en anden pande i 2 minutter. Tag dem af.
- Steg fennikelbåde ved svag varme i ca. 10 minutter. De skal være møre. Vend tomaterne i, og varm igennem.
- Anret de varme grøntsager på en salatbund, og top laksebøffen med dild. Spis den kolde urtecreme til
Hvilken vin passert til denne fiskeret?
- Få svaret i denne video