Mad

Madtrend: Saml vennerne!

”Staying Home is the new going out” – så enkelt kan det beskrives, når økonomien påvirker vores værdier og får os til at blive hjemme.
af HENRIK KERRN-JESPERSEN, FOTO: JES BUUSMANN 18.01.2010

Det ligner en retrokogebog, men raclette, fondue og klassiske simreretter som coq au vin og boeuf bourguignon er på vej tilbage. Vi viser overskud med en hyggelig og tidskrævende middag, der samler venner og familie.

"Staying Home is the new going out" - så enkelt kan det beskrives, når økonomien påvirker vores værdier og får os til at blive hjemme om krævende, men overkommelig mad, der tager tid og samler familie og venner. Udtrykket lader sig ikke umiddelbart oversætte. Men den er god nok. Restauranterne lider, og det positive er, at det giver os mulighed for at genopdage, hvad der skal til for at tilberede god mad. Vi genopliver klassikerne fra det danske - og det udenlandske køkken - og suger til os af ny viden om tilberedningsmetoder og gode råvarer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fra showroom til værksted
Formentlig vil man inden længe også se en ændring i den måde, vi indretter vores køkkener på. Samtalekøkkenet er ikke ude, men det skal være til at arbejde i. Et køkken, hvor der laves mad, vidner om ansvarlighed, om kundskab og om overskud til at bruge fritiden på noget fornuftigt, der ender med, at familie og venner samles om måltiderne. Et måltid, der samler mennesker og er med til at bevare klassiske spisemønstre og -vaner. Derfor ser vi en revival for klassiske retter som fransk raclette og fondue (ja! Find bare gryden og pindene frem igen fra loftet) og tidskrævende simreretter som coq au vin, boeuf bourguignon og braiserede retter, der klarer sig selv i ovnen og på komfuret uden konstant opmærksomhed.

Nye billigere restauranter
2009 var et grimt år for restauranter i den gastronomiske superliga. For at overleve åbner mange gourmetrestauranter nu billigere afdelinger. Læs mere her.

Læs også:
Madtrends 2010