Fisk og skaldyr

Majroesuppe med stenbiderrogn, korn og kørvel

Stenbiderrogn - ”den danske kaviar” er en simpel, men lækker forårsspise og nem at tilberede.
af Mikkel Karstad (redigeret af redaktionen), Foto: Lars Ranek8.03.2013

4 personer

Stenbiderrogn opskrift - det skal du bruge

10 majroer (ca. 500 g)
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 knsp. chilipulver
2 ansjosfileter
havsalt og friskkværnet peber
5 dl kogende vand
2 spsk cidereddike
100 g stenbiderogn (renset vægt)
100 g kogte korn (perlebyg, hvedekerner el. speltkerner)
½ bundt kørvel

Stenbiderrogn opskrift - sådan laver du den

Fjern de grønne blade fra majroerne, skræl dem, og skær dem i mindre stykker. Hak løg og hvidløg, og kom det i en gryde med olivenolie og chili, og sauter det let i 1 min. uden at det tager farve. Tilsæt majroe og ansjoser, krydr med salt og peber, og sauter i yderligere 1 min. Hæld kogende vand over, og lad det hele koge i 5-10 min. Blend så suppen, til den er glat, og kog den herefter op, og tilsmag med salt, peber og lidt eddike.

Anret suppen med stenbiderrogn og de kogte korn i, drys med hakket kørvel. Spis suppen med godt brød til som forret eller som nem aftensmad. Hvis du vil servere den som hovedret til fire, bør du fordoble mængden.

Tip

Det er vigtigt at holde sig til den korte tilberedningstid og sørge for, at suppen ikke koger i lang tid, efter den er blendet, da den ellers mister sin friskhed og kan komme til at smage lidt for meget af roe.

Find flere lækre opskrifter med stenbidderrogn i galleriet nedenfor.

Nemme opskrifter på stenbiderrogn- Servér den på nye måder

Sponsoreret indhold