Fisk og skaldyr

Østers

Østers er elsket af nogle og hadet af andre. Uanset ens forhold til østers, kan man ikke komme uden om, at østers er lidt af en delikatesse. Lær mere om østers her og få inspirerende opskrifter med østers.
af Redaktionen 22.08.2012

Østers er en delikatesse i dag, men i stenalderen er der fundet beviser på, var østers hverdagsspise.

Opskrifter med østers

Kartoffel-porresuppe med østers

Østers med eddikesyltet rødløg

Perle blanche-østers

Der er to slags østers i handlen, Bretagneøsters og Limfjordøsters, hvoraf limfjordsøsters er de klart bedste, da vandet i Limfjorden er koldere end i fx Bretagne, og limfjordsøstersne er derfor længere om at vokse sig store, og de får derved mere smag og karakter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Østers skal ligesom muslinger være levende, når du bruger dem. Dvs. østers skal ligesom muslinger enten være lukkede eller lukkes, når man banker let på dem. Hvis du tilbereder din østers skal den så åbne sig.

Vidste du…
At en østers kan blive op til 20 år gammel? Østers kan desuden også blive op til 15 cm i diameter, men det mest normale er 8-10 cm. Østers er bedst, når de er lidt mindre.

Anvendelse
Østers spises rå kun med lidt citronsaft eller en olie-eddikedressing eller gratineret, pocheret eller grillet. Rå østers kan være svære at få åbnet, få tips til, hvordan du åbner østers her.

Sæson
Marts-maj og september-december