Mad

Opskrift: Peanutglaseret nudelsalat

Månedens kogebog af Anh Lê er spækket med friske og gode hverdagsretter. Som for eksempel denne enkle, men lækre nudelsalat med peanuts, ananas, bønner og soja
af Cecilie Rubini 17.09.2014

Månedens kogebog er af Anh Lê, der har fortolket sin families vietnamesiske middagsfavoritter og samlet dem i bogen 'LêLês grønne køkken'.

I månedens magasin finder du en række opskrifter fra bogen, og her på IN.dk vil vi i september måned løbende dele flere opskrifter fra LêLês Grønne Køkken

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Denne nudelsalat fra bogen er simpel og hurtig at lave, men smager fantastisk! Nudlerne kan uden problemer udskiftes med ris.

Det skal du bruge:
2 gulerødder
2 små majroer
½ sød ananas
150 g grønne bønner
6 champignon
10 g sød basilikum
8 spsk soja
1 spsk peanutbutter
2 dl vand
1 spsk sukker
½ tsk stødt sort peber
2 spsk neutral olie
300 g brede risnudler
1-2 spsk peanuts

Sådan gør du:
Gør grøntsagerne i stand. Skræl gulerødder, majroer og ananas. Skær gulerødder i stave, majroer og ananas i store tern, nip enderne af bønnerne, og skær champignon i halve. Hak basilikumbladene groft.
Rør soja, peanutbutter, vand, sukker og peber sammen, til sukkeret er opløst, og tilsæt derefter olie.
Kom alle grøntsagerne i en gryde med soja-peanutsaucen, og lad dem simre under låg i 25 minutter, rør af og til i gryden. Tag låget af, og lad grøntsagerne simre i yderligere 5 minutter, til væsken er fordampet og grøntsagerne er glaseret i soja-peanutsaucen.

Læg risnudlerne i koldt vand i 20 minutter. Bring en gryde med vand i kog, og kog nudlerne i ca. 10 sekunder. Hæld vandet fra, og skyl hurtigt nudlerne under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af.

Fordel nudlerne i fire dybe tallerkener, anret grøntsagerne ovenpå, drys med sød basilikum, og server straks. 1-2 spsk peanuts, drysses over salaten til sidst, som pynt

Se flere opskrifter fra bogen LêLês Grønne Køkken i galleriet herunder: