Pep din havregrød op
Der er intet bedre end at starte dagen med et mættende, sundt måltid. Havregrød har bare en fantastisk egenskab til at sende én ud af døren med en fuld mave og dermed også et smil på læben. Det er bare som om, at den klassiske version med lidt brunt sukker og rosiner bliver alt for kedelig alt for hurtig. Derfor vil vi forsøge at genoplive interessen for grøden gennem disse tre forslag til, hvordan du kan peppe din havregrød op.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Så uanset om dagen skal starte cremet eller sprødt, og om du har god tid eller skal skynde dig ud af døren, kan du her finde lidt inspiration til, hvordan du genfinder glæden ved havregrød.
Foto: www.double-thyme.com
Blåbær-havregrød med chia
Den første opskrift er perfekt til travle morgener, da den faktisk laves aftenen før. Den er lavet af de to skønne, amerikanske tvillinger Grace og Maddie, der sammen styrer bloggen Double Thyme. Her finder man en kombination af vegetariske retter, pigernes yndlings bagværk og et par drinks og snacks hist og her. Fælles for retterne er dog, at de alle er lavet fra bunden med friske råvarer, der er i sæson. Og så er opskrifterne super lette at følge!
Opskrift:
Nok til en servering
Ingredienser:
- ½ kop havregryn
- 1 spsk chia frø
- ¾ kop usødet mandelmælk (naturel eller med vanilje)
- En håndfuld friske, frozne eller frysetørrede blåbær
Sådan gør du:
- Læg havren i et glas eller en glasbeholder og top dem af med chiafrøene.
- Hæld mandelmælken over og drys blåbærrene over.
- Put et låg på glasset eller beholderen og lad den stå i køleskabet natten over.
- Tag det frem om morgenen og nyd grøden som den er eller hæld en smule honning over hvis du foretrækker lidt sødt.
Foto: gatherandfeast.com
Bagt havregrød med bær
Foretrækker du derimod lidt knas om morgenen? Så rammer denne opskrift plet! Den er lavet af australske Ashley, som ejer bloggen Gather and Feast. Opskriften kalder på god tid, og derfor kan det være perfekt til en weekendmorgen, hvor man kan nusse lidt om morgenmaden.
Opskrift:
Nok til seks serveringer
Ingredienser:
- 1 ½ kop grovvalsede havregryn
- ¾ kop finvalsede havregryn
- 2 spsk knuste hørfrø
- ¼ kop hele hørfrø
- 2 spsk psyllium frøskaller
- 3 spsk chia frø
- ¾ kop græskarfrø
- ¼ kop solsikkefrø
- 1 spsk stødt kanel
- Et drys salt
- 2 kopper frosne eller friske bær
- 2 spsk kokosolie
- ¼ kop ahornsirup
- 1 tsk vaniljepulver
- 3 kopper mandelmælk
- Ekstra bær og mandelmælk til servering
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 90 grader
- Put alle ingredienserne i en skål og rør rundt til de er helt blandet sammen.
- Hæld havregrøds-”dejen” i en bradepande af medium størrelse og sæt den i ovnen.
- Bag i 30 minutter
- Tag bradepanden ud af ovnen og lad det køle af i 5-10 minutter.
- Server gerne med ekstra bær og mandelmælk. Det kan også opbevares i køleskabet i op til et par dage og serveres koldt i de varme sommermåneder.
Foto: Julie Karla
Havregrød a la gulerodskage
Hvem ville ikke gerne starte dagen med et stykke gulerodskage? Mums! Bloggeren og madgeniet Julie Karla har faktisk gjort det muligt at nyde gulerodskagens smag på en helt sund og mættende måde. Hun har nemlig taget mange af kagens ingredienser og puttet dem i sin havregrød. Resultatet er overdådigt lækkert! Her kan du læse mere om Julie Karlas sunde opskrifter.
Opskrift:
Nok til 2 personer
Ingredienser:
- 2 dl grove eller fine havregryn
- 2 dl vand
- 2,5 dl mælk
- 1 stor gulerod
- 1 tsk kanel
- 1 lille håndfuld let ristede valnødder
- 1 lille håndfuld rosiner
Sådan gør du:
- Riv guleroden fint.
- Kog havregrynene sammen med vand, mælk, halvdelen af den fint revne gulerod og kanel i et par minutter indtil grøden er tyknet og færdig.
- Server grøden i to skåle og pynt med resten af den revne gulerod, rosiner, kanel og let ristede valnødder.
LÆS OGSÅ: Mathca - mere end te