Fisk og skaldyr

Pomelosalat med bomuldsfisk

Opskrifter fra Kiin Kiin: Pomelosalat med bomuldsfisk fra Kiin Kiin og restauarantens thailandske aflægger Sra Bua i Bangkok.
af Opskrift fra Kiin Kiin, Foto: Austin Bush 15.03.2013

(4 personer)

Pomelosalat
500 g pomelo
100 g agurk
100 g grøn mango
50 g skalotteløg

Krydret yum-sauce
100 g fiskesauce
100 g limejuice
25 g sukker
2 chilier
2 fed hvidløg
(originalopskriften siger 10 chilier og 10 fed hvidløg, så hold dig ikke tilbage, hvis du er fan af krydret mad!)

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bomuldsfisk
1 bomuldsfisk i fileter (fås i asiatiske supermarkeder). Alternativt kan torsk eller lyssej også bruges.

Bland yum-saucen og lad den stå og trække. Skær mango og agurk i små stykker og hak løget fint. Pil pomeloens frugtkød helt fri for hvide hinder og bræk det i mindre stykker. Smag saucen til, så den er både sød, salt og stærk (uden at være for stærk) og komplimenterer det sure i mangoen og pomelofrugten. Steg fisk i smagsneutral olie (fx jordnøddeolie) på en varm pand e et par minutter, til den er gennemstegt og har fået et sprød overflade. Læg salaten på et fad, anret fisken ovenpå og hæld yumsaucen over.

TIPS
Hvis du fryser pomeloen, er det lettere at pille frugtkødet fra de bitre hinder.