Grønt

Ærtepuré med mynte, mandler og stegt makrelfilet

Smagen er sart og frisk, men undervurder den ikke. Ærter har power til at matche både mildt og macho.
af Mikkel karstad, Foto: Anders Schønnemann 1.08.2013

Ærtepuré - det skal du bruge:
4 personer

200 g bælgede ærter, 500-600 g i
hel vægt, frosne ærter kan også bruges
20 g mandler
2 spsk olivenolie
2 spsk ricotta
20 g friskrevet parmesan
4 blade mynte
havsalt og friskkværnet peber
½ usprøjtet citron
4 makrelfileter
2 spsk olivenolie til stegning
lidt ekstra ærter og mynte til pynt

Ærtepuré - sådan gør du:
Blancher ærterne i kogende vand i 30 sek., og hæld dem direkte over i koldt vand, så kogningen stopper. Rist de hele mandler på en tør pande, til de ersvagt gyldne. Kør ærterne til grov mos på en foodprocessor sammen med de ristede mandler, olivenolie, ricotta, parmesan og hakket mynte. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft eller cidereddike. Du kan også nøjes med lidt revet citronskal, hvis du vil undgå, at din ærtepuré mister sin flotte grønne farve pga. syren fra citronsaft. Tjek makrelfileterne for ben, varm en pande op, og steg makrelfileterne i olivenolie, først på skindsiden, ca. 2 min., så skindet bliver flot gyldent og sprødt, og dernæst i 20-30 sek. på den anden side. Tag makrelfileterne af panden, og server dem med ærtepuré, lidt frisk mynte og revet citronskal.

Tip til din ærtepuré:
Din ærtepuré klæder især fed fisk, så server den også med fx stegt multe eller grillet tun. Du kan også bruge
den som spread i en sandwich.