Se også
Salat
Grillet ferskensalat med mozzarella og parmaskinke
Denne salat med grillede ferskner, bøffelmozarella og parmaskinke er perfekt til lune sommeraftener og mad på grill - få opskriften her!
af Winnie Methmann.
10.07.2023
Foto: Winnie Methmann
Ingredienser
- 4 ferskner
- 75 g rucola
- 140 g parmaskinke
- 100 g bøffelmozzarella
- 6 cherrytomater
- 50 g pinjekerner
- Rosmarin
Dressing
- 1 usprøjtet citron
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- Salt og peber
Til servering
- Ristet brød
- Aioli
Sådan laver du grillet ferskensalat
- Tænd grillen. Skær fersknerne ud i 4 både, og læg dem på den varme grill. Lad dem stege i ca. 10 minutter på hver side.
- Skyl rucola, og læg det på et fad.
- Rul parmaskinke sammen, bræk stykker af mozzarellaen, skær tomaterne i halve, og læg det hele på salaten.
- Rist pinjekernerne på en varm pande, og drys dem over. Drys også med lidt frisk rosmarin.
Dressing
- Riv og pres citronen ud i en lille skål. Tilsæt olivenolie og honning, og smag til med salt og peber.
- Vend de grillede ferskner i olien, og læg dem på salaten.
- Fordel resten af dressingen over salaten, og servér med ristet brød og hjemmelavet aioli.