Aspargessalat med daddeltomater
Aspargessalat - det skal du bruge
2 bundter grønne asparges
½ kg daddeltomater
1 bundt bredbladet persille
3 spsk gode oliven uden sten
180 g feta
6 spsk god olivenolie
Aspargessalat - sådan laver du den
Skær enderne af aspargeserne, og kasser dem. Kog aspargeserne i 3-4 minutter i spilkogende vand. Hæld vandet fra, og afkøl aspargeserne med iskoldt vand, så de bevarer den flotte grønne farve. Skær herefter aspargeserne i mindre stykker. Halver daddeltomaterne. Skyl og tør persillen, og hak den fint. Vend asparges, daddeltomater og persille sammen i en salatskål. Smuldr feta udover, og drys med oliven. Hæld til sidst olivenolien over salaten.
MENUForret Hovedret Dessert |
Buffet - lav en lækker forårsbuffet for 100 kr. pr. person


Røget laks med fennikelsalat. Få opskriften her.


Kalkunkød smager også godt koldt, så hvis du ønsker at gøre det endnu nemmere for dig selv, kan du stege kødet dagen før. Kødet er også nemmere at skære i tynde skiver, når det er koldt. Få opskriften her.


Klip gerne lidt grene med knopper, og sæt dem i vand sammen med små tulipaner. Har du i forvejen en buket udsprungne tulipaner stående, så klip dem korte, og sæt dem i små vaser, så holder de lidt længere, og du slipper for at købe nye blomster.


Mindre kød - flere kartofler. Kødet er ofte den dyreste post på budgettet. Derfor er det en god idé at beregne mindre kød og flere kartofler, der både er billige og smager rigtig godt med olivenolie, salt og krydderurter. Få opskrifterne her.


Aspargessalat med daddeltomater. Få opskriften her.


Køb tulipaner med løg, som du sætter i en sød vase. Tulipanerne holder sig fint på denne måde.


Primadonna-ost er ikke billig, men til gengæld ofte på tilbud. Den kan ligeledes holde sig længe i køleskabet.
Få opskriften på primadonna-ost med sirupsnødder og pære her.


Citronbirkeskage med ricottacreme og blåbær.


Bag dit eget brød. Hjemmebagt brød er lækkert og signalerer overskud. Derudover er det både mættende og billigt, så er pengene små, er det sund fornuft at bage både brød og kage selv. Få opskriften på speltbrød her.


Suppler gerne bordpynten med servietter i forskellige farver. Brug gerne, hvad du allerede har – fx fire i en farve, tre i en anden farve osv. Så får du brugt de servietter, der er tilovers fra andre middagsselskaber.