Se også
Tilbehør
Ferskner i spicy sukkerlage
De syltede ferskner her har fået et spicy tvist af chili og passer både til søde desserter og salte retter – du får opskriften her.
af Winnie Methmann og Thea Lind Thomsen.
26.05.2023
Foto: Winnie Methmann.
Ingredienser
- 1 kg ferskner
- 1 l vand
- 600 g sukker
- 2 røde chilier
- Atamon
Sådan laver du syltede ferskner
- Halvér fersknerne, og fjern stenene.
- Hæld vand og sukker i en stor gryde, og bring det i kog i ca. 10 minutter.
- Skær chilierne på langs, og fjern de små kerner. Skær dem i skiver.
- Skru ned for blusset, og tilsæt fersknerne. Lad det koge i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem afkøle. Fjern skindet.
- Skyl et patentglas med Atamon, og læg fersknerne heri.
- Lad sukkerlagen koge videre i ca. 10 minutter, og afkøl den en smule efterfølgende.
- Tilsæt de hakkede chilistykker til glasset, og hæld sukkerlagen over det hele.
- Luk glasset, og sæt det på køl. Fersknerne kan holde sig i 2-3 uger i køleskabet.