Grønt

Grønne ærter

Grønne ærter smager fantastisk om sommeren, når man lige har plukket dem og spiser dem direkte fra bælgen. Læs mere om de grønne ærter og få opskrifter her.
af Redaktionen 6.07.2012

Langt de fleste grønne ærter, vi spiser, får vi fra frostposer og konservesdåser. Men det er da meget sjovere og smager meget bedre, når vi plukker ærterne selv.

Opskrifter med grønne ærter

Ærtegnocchi

Nye kartofler med ærtepuré og toast

Risotto med ærter og citron

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Spæd salat med sprød bresaola, gedeost, ærter og mynte

Ærter skal plukkes på det helt rigtige tidspunkt. Plukker man ærterne for tidligt, er de små, og bælgen er ikke fyldt helt op, og plukker man dem bare et par dage for sent, er ærterne blevet hårde og melede.

Vidste du...
At grønne ærter er umodne, når vi spiser dem? Hvis ærterne bliver modne, er de hårde og helt umulige at spise.

Udover grønne ærter findes der slikærter og sukkerærter, som minder meget om hinanden og tit forveksles. Fælles for slikærter og sukkerærter er, at bælgen også kan spises.

Sæson
Juli-august

10 råvarer du skal spise i juli