Grønne ærter
Langt de fleste grønne ærter, vi spiser, får vi fra frostposer og konservesdåser. Men det er da meget sjovere og smager meget bedre, når vi plukker ærterne selv.
Opskrifter med grønne ærterÆrtegnocchiNye kartofler med ærtepuré og toast
Risotto med ærter og citron
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Spæd salat med sprød bresaola, gedeost, ærter og mynte
Ærter skal plukkes på det helt rigtige tidspunkt. Plukker man ærterne for tidligt, er de små, og bælgen er ikke fyldt helt op, og plukker man dem bare et par dage for sent, er ærterne blevet hårde og melede.
Vidste du...
At grønne ærter er umodne, når vi spiser dem? Hvis ærterne bliver modne, er de hårde og helt umulige at spise.
Udover grønne ærter findes der slikærter og sukkerærter, som minder meget om hinanden og tit forveksles. Fælles for slikærter og sukkerærter er, at bælgen også kan spises.
Sæson
Juli-august