Kartoffelchips hører sig til, når julemiddagen skal på bordet. Gør som Michelinkok Thomas Herman og lav dem selv. Nemt og hurtigt.
af Thomas Herman / Foto: Anders Schønnemann
12.12.2014
Det er helligbrøde at ændre på julemiddagen, og den skal helst serveres med alt, hvad dertil hører. Kartoffelchips er en klassiker ved julemiddagen. Overrask dine julegæster med en ekstra delikat udgave. Her får du opskriften på hjemmelavede kartoffelchips med muskat. Læs også: Brune kartofler - tips og tricks
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne i koldt vand i 20 min., skift det hyppigt undervejs. Aftør skiverne, og friter dem i vindruekerneolie ved ca. 160°. Tag dem op, når de er gyldne og sprøde, læg dem på et stykke fedtsugende papir, og krydr med salt og fintrevet muskatnød. Find flere lækre opskrifter i galleriet herunder:
1/9
Se opskriften her: Appelsinsalat med granatæble
2/9
Se opskriften her: Risalamande
3/9
Se opskriften her: Appelsinstegte koteletter
4/9
Flæskesteg med grønkålsalat, gedeost, pære og ristet rugbrød
5/9
Se opskriften her: Fennikelgravad laks
6/9
Se opskriften her: Mandelbrød
7/9
Se opskriften her: Salsa med juleæbler og tranebær
8/9
Se opskriften her: Julerugbrød med dadler, rosiner mandler
9/9
Få opskriften her: Marineret sild i tandoori med agurk, mynte og rødløg