Grønt

Jordskokker

Jordskokker har en fin nøddeagtig smag og kan bruges på samme måde som kartofler. Få mere viden om jordskokker og opskrifter med jordskokker her.
af Redaktionen, Foto: Anders Schønnemann 26.07.2012
jordskokker

Jordskokker er en af den slags rodfrugter, der er i sæson om vinteren. Jordskokker kan fint erstatte kartoflerne til aftensmaden.

Opskrifter med jordskokker

Jordskokker som suppe med persille-/trøffelolie, croutoner og kalvebacon

Stenbiderrogn med vagtelæg og jordskokkechips

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Grønne opskrifter med jordskokker

Fasanragout med tranebær

Jordskokker er rige på kalium og C- og K-vitamin. Desuden indeholder de det ufordøjelige kulhydrat inulin, der gør dem særligt egnede for diabetikere.

Vidste du…
At jordskokkerne trods det engelsk navn, Jerusalem artichoke, hverken har noget med Jerusalem eller artiskokker at gøre? Derimod er de i familie med solsikker, hvilket man kan se på planterne, der ligner solsikker.

Anvendelse
Jordskokkerne bruges på samme måde som kartofler og i supper, stuvninger, gratiner og rå i salater, hvis de snittes fint. Rå jordskok har en fin og let nøddeagtig smag, mens kogt jordskok smager lidt som artiskok. Fordi de er så knoldede, er jordskokkerne ret besværlige at skrælle, og det er egentlig heller ikke nødvendigt. Bare rens dem grundigt for jord. Skær jordskokkerne i tyndeskiver og svits dem i lidt olie på panden med salt og friskkværnet peber - det smager himmelsk. Laver du mos af jordskokkerne, så kom et par kartofler i, for at på lidt stivelse til mosen.

Sæson
Oktober-marts