Aftensmad

Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg

Supper er perfekte til de kolde og mørke tider. Selvom vi går mod lysere tider, er det stadig lækkert med en dejligt mættende suppe til at varme sig på. Nyd den med brød til.
af Mai Knauer (Roadmap Institute) 24.01.2020 Foto: Columbus Leth.
4 personer

Jordskokkesuppe

  • 1 løg
  • 1 stor bagekartoffel
  • 750 g jordskokker
  • Olivenolie til stegning
  • 1 l hønsebouillon
  • 3 kviste timian
  • 1 dl piskefløde
  • Evt. 1 spsk. smør
  • Salt og friskkværnet peber

Ristede østershatte

  • 100 g østershatte
  • Olivenolie til stegning
  • Salt

Servering

  • 1 bundt purløg
  • Groft brød

Jordskokkesuppe:

  1. Pil løget, og hak det fint.
  2. Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små tern.
  3. Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve.
  4. Hæld bouillon ved, og bring suppen i kog.
  5. Tilsæt timiankviste.
  6. Kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter, til kartoffel og jordskokker er møre.
  7. Blend suppen i en blender, og hæld den tilbage i gryden.
  8. Tilsæt fløde og evt. smør, og smag til med salt og peber.

Ristede østershatte: 

  1. Rens østershattene med en blød børste, og skær dem i lange strimler.
  2. Rist dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 minutter.
  3. Drys med salt.
  4. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.

Servering: 

  1. Hak purløget fint.
  2. Hæld suppen op i skåle, læg østershattene i suppen, og drys med finthakket purløg.
  3. Servér med groft brød til.
  4. Nyd suppen

Hvis du elsker supper, er denne græskarsuppe med chili og feta lige noget for dig!