Antal:
4 personer
Det skal du bruge:
Jordskokkesuppe
1 løg
1 stor bagekartoffel
750 g jordskokker
Olivenolie til stegning
1 l hønsebouillon
3 kviste timian
1 dl piskefløde
Evt. 1 spsk. smør
Salt og friskkværnet peber
Ristede østershatte
100 g østershatte
Olivenolie til stegning
Salt
Servering
1 bundt purløg
Groft brød
Hvis du kan lide jordskokker, er denne opskrift på smashed potatoes og jordskokker noget for dig
Jordskokkesuppe:
- Pil løget, og hak det fint.
- Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små tern.
- Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve.
- Hæld bouillon ved, og bring suppen i kog.
- Tilsæt timiankviste.
- Kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter, til kartoffel og jordskokker er møre.
- Blend suppen i en blender, og hæld den tilbage i gryden.
- Tilsæt fløde og evt. smør, og smag til med salt og peber.
Ristede østershatte:
- Rens østershattene med en blød børste, og skær dem i lange strimler.
- Rist dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 minutter.
- Drys med salt.
- Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Servering:
- Hak purløget fint.
- Hæld suppen op i skåle, læg østershattene i suppen, og drys med finthakket purløg.
- Servér med groft brød til.
- Nyd suppen
Hvis du elsker supper, er denne græskarsuppe med chili og feta lige noget for dig!