Salat

Kartoffelsalat med radiser, dild og æg

Servér en moderne kartoffelsalat i skål, hvor de lækre knolde får selskab af smilende æg, sprøde radiser og frisk dildcreme.
Tekst: Louisa Lorang Foto: Rikke Westesen 24.05.2023
Kartoffelsalat med radiser, dild og æg

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 håndfulde frisk dild
  • 400 g creme-fraiche 18 %
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt
  • ½ agurk
  • 12 radiser
  • 2 forårsløg
  • 1 kg kogte kartofler

Til servering

  • 1 håndfuld frisk dild
  • Salt og peber

Kartoffelsalat med radiser og æg

  1. Kog æggene smilende i en gryde med vand i 6-7 minutter.
  2. Skyl dem godt i koldt vand, pil dem, og skær dem i halve. Skyl og hak dild fint.
  3. Rør cremefraiche sammen med dild og dijonsennep i en skål. Smag til med salt.
  4. Skyl agurk og radiser, og skær begge dele i skiver. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skær kartoflerne i mundrette stykker.

Servering

  1. Anret kartoflerne i en skål sammen med dressing, agurk, radiser, æg og forårsløg.
  2. Skyl og pluk dild. Top salaten med dild, krydr med salt og peber, og servér.