Pak rejecocktailen og stjerneskuddet væk for en stund, og kast dig ud i en ny, lækker ret med det saftige skaldyr i hovedretten. Her får du opskriften på en frisk spinatsalat med rejser!
af Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø12.04.2023
Ingredienser
400 g rejer i lage eller fra frost
125 g frisk babyspinat
2 modne avocadoer
4 spsk. syltede rødløg
4 spsk. mandelflager
Citrusdressing
4 spsk. olivenolie
2 tsk. grov sennep
2 ansjosfileter i olie
1 usprøjtet citron
25 g parmesan
4 skiver ristet surdejsbrød
Spinatsalat med rejer og citrusdressing
Afdryp rejerne i en sigte. Skyl og tør spinaten, og fordel den på et stort fad.
Flæk avocadoer, fjern stenen, og skær avocadoerne i skiver. Fordel avocado og syltede rødløg over spinaten.
Rist mandelflager let på en tør pande. Fordel rejer og mandelflager over salaten.
Citrusdressing
Blend olie, sennep og ansjosfileter i en blender eller minihakker.
Skyl citronen, og riv skallen fint ned i olieblandingen. Pres saften af citronen, og bland den i.
Tilsæt revet parmesan, og blend det hele godt sammen til cremet dressing. Smag til med salt og peber og evt. en smule mere citron.
Hæld dressingen over salaten, og servér med ristet brød til.