Grønt
Salat
Spinatsalat med rejer og citrusdressing
Pak rejecocktailen og stjerneskuddet væk for en stund, og kast dig ud i en ny, lækker ret med det saftige skaldyr i hovedretten. Her får du opskriften på en frisk spinatsalat med rejser!
af Ditte Ingemann. Foto: Lene Samsø
12.04.2023
Ingredienser
- 400 g rejer i lage eller fra frost
- 125 g frisk babyspinat
- 2 modne avocadoer
- 4 spsk. syltede rødløg
- 4 spsk. mandelflager
Citrusdressing
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. grov sennep
- 2 ansjosfileter i olie
- 1 usprøjtet citron
- 25 g parmesan
- 4 skiver ristet surdejsbrød
Spinatsalat med rejer og citrusdressing
-
Afdryp rejerne i en sigte. Skyl og tør spinaten, og fordel den på et stort fad.
- Flæk avocadoer, fjern stenen, og skær avocadoerne i skiver. Fordel avocado og syltede rødløg over spinaten.
- Rist mandelflager let på en tør pande. Fordel rejer og mandelflager over salaten.
Citrusdressing
- Blend olie, sennep og ansjosfileter i en blender eller minihakker.
- Skyl citronen, og riv skallen fint ned i olieblandingen. Pres saften af citronen, og bland den i.
- Tilsæt revet parmesan, og blend det hele godt sammen til cremet dressing. Smag til med salt og peber og evt. en smule mere citron.
- Hæld dressingen over salaten, og servér med ristet brød til.