Grønt

OPSKRIFT | Spicy quinoa-paella

Oven på efteråret og vinterens madgilder, trænger man til nye smagsindtryk – og grøntsager, der knaser. Hop med på trenden med at vælge kødet fra – i en periode eller fast en gang om ugen – og spis dig mæt og varm i fyldige supper, lune salater og karryretter med masser af smag. Få opskriften på spicy quinoa-paella.
af Nina Ettrup, opskrift fra bogen 'Plantemad' 3.03.2017
Opskrift på spicy quinoa-paella

Spicy quinoa-paella

Paella er en klassisk spansk risret, men i min udgave har jeg vendt det hele lidt på hovedet for at tilpasse den en plantebaseret hverdagskost. Kødet er droppet, og risen er skiftet ud med quinoa for at oppe næringsværdien. Men den er altså stadig cremet, mættende og perfekt krydret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift til 4 personer

INGREDIENSER

  • 2½ dl quinoa
  • 1 løg
  • 3 hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • ¼-½ tsk chilipulver
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • ½ bundt asparges
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2-3 dl grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk salt
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • Friskkværnet peber
  • Persille til toppen

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Dampet laks og quinoa-salat med mango og mynte

FREMGANGSMÅDE

Skyl quinoaen grundigt. Snit løg og hvidløg fint, og svits det herefter i olivenolien i en stor pande med høje kanter eller alternativt en gryde. Tilsæt paprika, røget paprika og chilipulver, og lad det svitse i yderligere 1-2 minutter.

Snit de røde peberfrugter i strimler, og squashen i skiver, som halveres. Aspargesene snittes på skrå i stykker a 2-3 cm.

Tilsæt de røde peberfrugter, squash, flåede tomater, 2 dl grøntsagsbouillon og den skyllede quinoa samt saltet. Kog op, og skru derefter ned til svag varme.

Rør løbende i paellaen, og tilsæt eventuelt den resterende bouillon, hvis retten virker for tør. Lad den simre under låg i 15-20 minutter, eller til quinoaen er færdig, og al væsken er absorberet.

Dræn og skyl artiskokhjerterne, inden de skæres i kvarte. Vend asparges og artiskokhjerter i paellaen, gennemvarm retten i et par minutter, og server straks drysset med hakket persille og friskkværnet peber.

Opskriften kommer fra bogen ’Plantemad’ af Mia Gardum, 329, kr. Købes online HER

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Grønkålssuppe med krydrede mandler