Se også
Salat
Salat med asparges og avocado
Her får du opskriften på en lækker asparges- og avocadosalat, der er perfekt som sundt tilbehør, som forret eller en let frokost.
af Marie Melchior
8.08.2008
Foto: Jakob Valling.
6 personer
Salat
- 1 bundt grønne asparges, 200 g
- 2 avocadoer
- 2 poser mozzarella a 250 g
- 200 g røde druer
- 1 bundt estragon
- 1 bundt kørvel
- 3 kviste bredbladet persille
- 1 gul og 1 orange morgenfrue
Vinaigrette
- 1 spsk flydende honning
- 2 spsk rød balsamico
- 4 spsk god olivenolie
- Salt og peber
Pynt
- Stedmoderblomster
Sådan laver du salat med asparges og avocado
- Skær eller bræk den nederste træede ende af aspargeserne af, og læg dem i kogende vand i 4 minutter.
- Hæld aspargeserne i et dørslag, afkøl med koldt vand, og halver dem.
- Skær avocadoerne i halve, og fjern forsigtigt stenen og skrællen. Skær avocadokødet i skiver.
- Hæld vandet fra mozzarellaen, og skær den i skiver.
- Vask druerne, og flæk dem i halve.
- Nip og skyl krydderurterne.
- Pisk ingredienserne til vinaigretten sammen.
- Anret asparges, avocado, mozzarella og druer i en stor skål.
- Fordel krydderurterne på toppen, og pynt med kronbladene fra morgenfruer og stedmoderblomster.
- Dryp dressing over salaten.
Server salaten som en forret eller en let frokostret. Eventuelt med et godt brød til.