Salat

Salat med kikærter, hindbær og dukkah

Elsker du også sommerens lækre salater? I denne opskrift er der tilføjet den lækre krydderiblanding dukkah til en sommerlig salat med hindbær og kikærter.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio 24.05.2023
Salat med kikærter, hindbær og dukkah
2 personer

Ingredienser:

  • 150 g tørrede kikærter
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 dl cremefraiche 18 %

Dukkah:

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 50 g hvide sesamfrø
  • 1½ spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. stødt koriander
  • ½ tsk. tørrede chiliflager
  • ½ tsk. salt

Syltede skalotteløg:

  • 200 g skalotteløg
  • 2 dl vand
  • 2 dl æblecidereddike
  • 1 dl sukker

Til servering:

  • 125 g hindbær
  • 125 g rucola
  • 1 bundt frisk mynte

Sådan gør du:

Læg kikærterne i blød i en skål med koldt vand i mindst 4 timer (gerne natten over).

Kog dem herefter i letsaltet vand i en gryde i ca. 45 minutter, til de er møre.

Skyl dem i koldt vand, og lad dem afdryppe i en sigte.

Skyl og riv citronen fint, og pres saften.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rør citronsaft og citronskal sammen med cremefraiche i en skål, og vend kikærterne heri.

Syltede skalotteløg:

Pil skalotteløg, og halvér dem.

Kog vand, eddike og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst.

Tilsæt skalotteløg, og lad dem koge i ca. 10 minutter.

Fordel skalotteløg og lage i et patentglas, og lad det hvile i køleskabet i mindst 1 døgn.

Dukkah:

Hak hasselnødder helt fint, og steg dem på en tør pande sammen med de resterende ingredienser.

Lad krydderiblandingen afkøle.

Servering:

Skyl og tør hindbær og rucola.

Skyl og pluk mynte.

Skær de syltede skalotteløg i mindre stykker.

Anret rucola i skåle, og fordel kikærter, hindbær og syltede skalotteløg ovenpå.

Drys med dukkah og mynte, og servér straks.