Salat med kikærter, hindbær og dukkah
Ingredienser:
- 150 g tørrede kikærter
- ½ usprøjtet citron
- 2 dl cremefraiche 18 %
Dukkah:
- 50 g hasselnøddekerner
- 50 g hvide sesamfrø
- 1½ spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. stødt koriander
- ½ tsk. tørrede chiliflager
- ½ tsk. salt
Syltede skalotteløg:
- 200 g skalotteløg
- 2 dl vand
- 2 dl æblecidereddike
- 1 dl sukker
Til servering:
- 125 g hindbær
- 125 g rucola
- 1 bundt frisk mynte
Sådan gør du:
Læg kikærterne i blød i en skål med koldt vand i mindst 4 timer (gerne natten over).
Kog dem herefter i letsaltet vand i en gryde i ca. 45 minutter, til de er møre.
Skyl dem i koldt vand, og lad dem afdryppe i en sigte.
Skyl og riv citronen fint, og pres saften.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Rør citronsaft og citronskal sammen med cremefraiche i en skål, og vend kikærterne heri.
Syltede skalotteløg:
Pil skalotteløg, og halvér dem.
Kog vand, eddike og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst.
Tilsæt skalotteløg, og lad dem koge i ca. 10 minutter.
Fordel skalotteløg og lage i et patentglas, og lad det hvile i køleskabet i mindst 1 døgn.
Dukkah:
Hak hasselnødder helt fint, og steg dem på en tør pande sammen med de resterende ingredienser.
Lad krydderiblandingen afkøle.
Servering:
Skyl og tør hindbær og rucola.
Skyl og pluk mynte.
Skær de syltede skalotteløg i mindre stykker.
Anret rucola i skåle, og fordel kikærter, hindbær og syltede skalotteløg ovenpå.
Drys med dukkah og mynte, og servér straks.