Salat

Sprød salat med røget hellefisk, ribs og rimmet agurk

Er du vild med sæsonens friske ribs? Så prøv dem i denne lækre opskrift på en dejlig sommersalat med hellefisk og rimmet agurk.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio 8.08.2022
Sprød salat med røget hellefisk, ribs og rimmet agurk
2 personer

Salaten:

  • 2 hjertesalater
  • ½ fennikel
  • 125 g ribs
  • 200 g røget hellefisk
  • 1 bakke rød karse

Vinaigrette:

  • ½ dl olivenolie
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • Salt og peber

Rimmet agurk:

  • 3 dl vand
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 agurk

Croutoner:

  • 2 skiver rugbrød
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • Salt

Rimmet agurk:

Pisk vand, salt og sukker sammen i en skål, til salt og sukker er opløst.

Skyl agurken, og skær den i lange, tynde strimler, evt. på et mandolinjern.

Læg agurkeskiverne i skålen med lage, og lad dem trække i ca. 20 minutter.

Hæld herefter lagen fra, og skyl agurkestrimlerne i koldt vand. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.

Vinaigrette:

Rør olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning og lidt salt og peber sammen i en skål, og lad vinaigretten hvile indtil servering.

Croutoner:

Skær rugbrødsskiverne i små tern, og steg dem i lidt olie og salt på en pande, til de er sprøde. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.

Skyl salaterne, skær dem i mindre stykker, og vend dem i vinaigretten.

Rens fennikel, og skær den i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.

Skyl og tør ribs.

Del hellefisk i mindre stykker.

Anret salat på et serveringsfad, og fordel fennikel, rimmet agurk og hellefisk ovenpå.

Top med ribs og rugbrødscroutoner, og pynt med rød karse.

Servér evt. salaten med godt brød til.