Se også
Salat
Sprød salat med røget hellefisk, ribs og rimmet agurk
Er du vild med sæsonens friske ribs? Så prøv dem i denne lækre opskrift på en dejlig sommersalat med hellefisk og rimmet agurk.
Tekst & Foto: Pernille Hoffmann/Hoffmann Studio.
8.08.2022
2 personer
Ingredienser
- 2 hjertesalater
- ½ fennikel
- 125 g ribs
- 200 g røget hellefisk
- 1 bakke rød karse
Vinaigrette
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. flydende honning
- Salt og peber
Rimmet agurk
- 3 dl vand
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 agurk
Croutoner
- 2 skiver rugbrød
- 1 tsk. olivenolie til stegning
- Salt
Sådan laver du salat med hellefisk
Rimmet agurk
- Pisk vand, salt og sukker sammen i en skål, til salt og sukker er opløst.
- Skyl agurken, og skær den i lange, tynde strimler, evt. på et mandolinjern. Læg agurkeskiverne i skålen med lage, og lad dem trække i ca. 20 minutter.
- Hæld herefter lagen fra, og skyl agurkestrimlerne i koldt vand. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
Vinaigrette
- Rør olivenolie, æblecidereddike, sennep, honning og lidt salt og peber sammen i en skål, og lad vinaigretten hvile indtil servering.
Croutoner og salat
- Skær rugbrødsskiverne i små tern, og steg dem i lidt olie og salt på en pande, til de er sprøde. Lad dem afdryppe på køkkenrulle.
- Skyl salaterne, skær dem i mindre stykker, og vend dem i vinaigretten.
- Rens fennikel, og skær den i helt tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
- Skyl og tør ribs.
- Del hellefisk i mindre stykker.
- Anret salat på et serveringsfad, og fordel fennikel, rimmet agurk og hellefisk ovenpå.
- Top med ribs og rugbrødscroutoner, og pynt med rød karse.
- Servér evt. salaten med godt brød til.