Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner
Smag en bid af sommer og sol med denne lækre og lette sommerret. Når du vikler laksen ind i sprøde kålblade, får du både grøntsager, protein og sundt fedt i én lille pakke. Du kan lave din egen krydrede salt ved at blande tørrede chiliflager og havsalt, og servere den til savojkålswrappene.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
LÆS OGSÅ: Salat med røget laks og radiser
Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner
Tid: 35 minutter – Opskrift til 4 personer
INGREDIENSER
- 600-800 g fersk laks uden skind
- skal af 1 usprøjtet citron
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 100 g sesamfrø
- 4 spsk. sesamolie til stegning
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. sojasauce
TILBEHØR
- 300 g basmatiris
- 200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
SAVOJKÅLS-WRAPS
- 4 savojkålsblade
- 1 agurk
- ½ bundt koriander
- 2 limefrugter
FREMGANGSMÅDE
Skær laksen i 4 stykker. Skyl og riv skallen af citronen. Bland citronskal, chiliflager og sesamfrø i en dyb tallerken, og vend laksestykkerne i blandingen. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 2 minutter på hver side. Tilsæt honning og sojasauce, og lad det stege med i yderligere 3 minutter, til laksen er gylden og sprød.
Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad edamamebønnerne koge med i de sidste 2 minutter.
Savojkåls-wraps: Skær stokken af kålbladene. Læg bladene i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i et par minutter, til de er bløde. Hæld vandet fra. Skyl og flæk agurken; skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Fyld kålbladene med risblandingen, agurk og laks. Drys wrappene med plukket koriander, og servér med limefrugter skåret i både.