
Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup

Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 200 g rørsukker
- 1 æg
- 85 g mørk sirup
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. stødt kanel
Topping
- 50 g rørsukker
- 0,5 tsk. stødt kanel
Sådan laver du kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup
1. Rør smør og sukker sammen i en skål, og rør herefter ægget i smørblandingen.
2. Tilsæt sirup, mel, bagepulver, ingefær og kanel, og rør dejen godt sammen, til den er jævn og glat.
3. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, til den er fast.
4. Del dejen i 6 dele, og tril hvert dejstykke til en aflang rulle. Del herefter hver dejrulle i 10 stykker, og tril dem til kugler.
5. Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem, og tryk dem let flade.
Topping
1. Tænd ovnen på 180°. Bland sukker og kanel i en lille skål, og drys kanelsukkeret over småkagerne på bagepladen.
2. Bag småkagerne i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en luftæt beholder.
TIP: Vil du ikke lave alle småkager på én gang, kan du gemme en rulle dej i fryseren, så kan du fremtrylle friskbagte småkager til enhver tid.
