Kager

Kanelsnitter med chokolade og hasselnødder

De her kanelsnitter er nemme at lave, og de smager skønt af jul! Du kan servere dem med gløgg i december, eller på hvilket som helst andet tidspunkt af året.
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen. 7.11.2022
Små kanelsnitter med chokolade og hasselnødder
60 stk

Ingredienser

  • 225 g blødt smør
  • 2¼ dl brun farin
  • 2 spsk. lys sirup
  • 3½ dl hvedemel
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 75 g mørk chokolade

Sådan laver du kanelsnitter med chokolade og hasselnødder

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Rør smør og farin sammen i en skål. Tilsæt sirup, og rør blandingen jævn og blød.
  3. Bland mel, kanel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål.
  4. Hak hasselnødder og chokolade groft, og vend det i smørblandingen sammen med melblanding
en. Rør, til dejen er glat.
  5. Del dejen i 5 dele, og rul dem ud til aflange, flade stænger.
  6. Fordel stængerne på bageplader med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne, men stadig bløde.
  7. Skær straks stængerne i mindre stykker, og lad dem afkøle på en bagerist. Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.