Se også
Småkager & Cookies
Klassiske madeleinekager
De fine, franske madeleinekager får deres karakteristiske muslingeform fra særlige madeleinebageforme og smager fuldstændig magnifique! Få opskriften her.
af Marie Melchior
19.01.2022
Foto: Line Falck.
0 personer
- 200 g smør
- 4 æg
- 150 g sukker
- 1 usprøjtet citron
- 50 g mandelmel
- 180 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 tsk. bagepulver
- Bageform til madeleinekager
Glasur
- 200 g flormelis
- 1 usprøjtet citron
- Lidt kogende vand
For at kunne bage de fine madeleinekager, skal du først og fremmest have fat i et sæt madeleine-bageforme. De kan fås i både metal og silikone - og når du først har købt formene, er der ingen undskyldning for ikke at blive ved med at bage de lækre små kager om og om igen.
Sådan laver du madeleinekager
- Smelt smørret ved svag varme, og lad det afkøle.
- Pisk æg og sukker sammen til en hvid og cremet masse.
- Riv skallen på citronen fint, og pres saften.
- Vend fintrevet citronskal i dejen sammen med nogle dråber citronsaft.
- Bland mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
- Vend melblandingen sammen med æggemassen, til du har en luftig, ensartet dej.
- Rør til sidst det afkølede smør i, og lad dejen hvile 30 minutter på køl.
- Tænd ovnen på 200°, og smør bageformen.
- Fyld hullerne i formen ¾ op med dej.
- Bag kagerne i ovnen i 5 minutter.
- Skru derefter ovnen ned til 170°, og bag kagerne i yderligere 7-10 minutter, eller til de er hævet op, og er gyldne.
- Afkøl kagerne på en bagerist.
- Glasur: Riv skallen på citronen.
- Rør flormelis og fintrevet citronskal sammen med lidt kogende vand i en skål til en tyk glasur.
- Dryp med lidt citronsaft, og gør glasuren glat.
- Dyp spidsen af madeleinekagerne i glasuren.
Se også