Citronsnitter med lemoncurd

Antal: 
12 stk.
Det skal du bruge: 
Småkager
1 vaniljestang
70 g flormelis
150 g blødt smør
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. vand
Lemoncurd
40 g blødt smør
2 æg
75 g sukker
1 usprøjtet citron
Pynt
200 g flormelis
3 spsk. kogende vand
1 tsk. revet citronskal

Sådan laver du citronsnitter:

De små citronsnitter består af sprøde mørdejssmåkager, fyld af syrlig lemoncurd og pynt af glasur og citronskal.

TIP: Hvis du har travlt, kan du bruge færdigkøbt lemoncurd. Find det ved syltetøjet i supermarkedet

Småkager:

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af flormelissen.

  • Kom vaniljesukker, flormelis, smør, hvedemel, bagepulver og vand i en foodprocessor, og kør det sammen til en smidig dej.

  • Stil den overdækket i køleskabet i ½ time.

  • Tænd ovnen på 190°.

  • Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i ca. 3 mm’s tykkelse.

  • Udstik cirkler i dejen med et glas, ca. 8 cm i diameter. Der skal bruges 2 dejcirkler pr. citronsnitte.

  • Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter.

  • Afkøl helt på en bagerist.

Lemoncurd:

  • Smelt smørret i en gryde ved svag varme.

  • Tilsæt æg, sukker, fintrevet citronskal og citronsaft.

  • Skru ned for varmen, og pisk godt, indtil cremen koger op.

  • Tag gryden af varmen, og hæld indholdet i en skål. Fortsæt med at piske, til cremen er helt afkølet.

Pynt:

  • Læg halvdelen af de bagte mørdejscirkler på et skærebræt, og smør med 1 spsk. lemoncurd på hver bund.

  • Saml citronsnitterne med den anden halvdel.

  • Bland flormelis med det kogende vand til glasur, og smør det på toppen af småkagerne.

  • Pynt med lidt revet citronskal, og lad dem tørre.