Se også
Småkager & Cookies
Kryddersmåkager – de bedste krydrede julesmåkager
Kryddersmåkager er en klassisk julesmåkage, som smager sødt og krydret. De er nemme at stikke ud i mønstre, og her har vi forvandlet dem til snefnug og pyntet dem med citronglasur.
af Cecilia Fahlström
13.11.2021
Foto: Stine Christiansen.
En klassisker i kagedåsen til jul er de sprøde kryddersmåkager, som smager af julens bedste krydderier. De spreder ægte juleduft i hele huset og juleglæde i maverne! Vi har tryllet den klassiske kryddersmåkage-dej om til søde snefnug, men du kan naturligvis også bruge dejen til at udstikke kagemænd og kagekoner med de mindste i familien.
40 personer
Kryddersmåkager
- 100 g blødt smør
- 70 g brun farin
- 50 g sukker
- 110 g lys sirup
- 2 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt muskatnød
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Citronglasur
- 50 g flormelis
- ½ dl citronsaft
Sådan laver du kryddersmåkager:
- Hæld smør, brun farin, sukker og sirup i en skål, og rør det sammen.
- Sigt de øvrige ingredienser sammen i en anden skål, og hæld det i smørblandingen lidt efter lidt, imens du rører.
- Ælt dejen sammen, pak den ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet et par timer.
- Tænd ovnen på 175°.
- Tag dejen ud af køleskabet, og ælt den igennem med hænderne.
- Rul den ud på et meldrysset bord, og udstik snefnug, stjerner eller andre figurer i forskellige størrelser. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Citronglasur: Hæld flormelis i en skål.
- Opvarm citronsaften i mikroovnen eller i en gryde, og hæld den i flormelissen lidt ad gangen, imens du rører.
- Tilsæt citronsaft, indtil du er tilfreds med konsistensen – glasuren skal være meget tynd.
- Dyp hver småkage i glasuren, og skrab overskydende glasur af. Servér til en god kop te eller gløgg.