Pistaciedråber med chokolade

Antal: 
35 stk.
Det skal du bruge: 
Småkager med pistacie og chokolade
75 g usaltede pistacienødder uden skal
60 g kartoffelmel
280 g hvedemel
125 g flormelis
1 nip rent vaniljepulver
180 g koldt smør
1 æg
150 g mælkechokolade, gerne 40-50 % kakao
25 g smør

Julen byder på uendeligt mange, gode småkager. Vi elsker alle de klassiske, men det kan også være sjovt og lækkert af fylde julens kagedåse med lidt nye varianter.

Selvom det ikke er en klassisk opskrift, kan småkagerne sagtens emme af jul! De små, søde sager, som du får opskriften på her, indeholder både chokolade og nødder, som ofte indgår i julekøkkenet. Prøv den nye, lækre juleopskrift her!

Sådan bager du pistaciedråber med chokolade:

  • Hak pistacienødderne fint. Læg 1 spsk. hakkede pistacienødder til side til pynt.

  • Blend kartoffelmel, hvedemel, flormelis, vaniljepulver og resten af nødderne i en foodprocessor, til det er ensartet i konsistensen.

  • Skær smørret i tern. Tilsæt nogle smørtern lidt ad gangen i foodprocessoren, og kør et par sekunder. Gentag, indtil alt smør er tilsat. Dejen vil have en lidt klumpet konsistens.

  • Pisk ægget sammen med en gaffel, og hæld det i dejen. Ælt dejen hurtigt sammen.

  • Rul dejen til en pølse, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen i køleskabet i 30-45 minutter.

  • Tænd ovnen på 170°.

  • Tag ca. 1 tsk. dej, og rul den til en lille kugle. Gentag med resten af dejen.

  • Fordel kuglerne på en bageplade med bagepapir, og tryk tommelfingeren ned i midten, så der laves en lille fordybning.

  • Bag småkagerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne.

  • Lad kagerne køle af.

  • Smelt chokolade og smør sammen over vandbad.

  • Fyld chokoladesmørret i fordybningen på hver småkage.

  • Drys med de resterende pistacienødder. Lad chokoladen sætte sig.

  • Opbevar småkagerne tørt i en lufttæt beholder.

TIP: Du kan smelte blød nougat i stedet for chokolade til toppen.