Se også
Småkager & Cookies
Småkager med hvid chokolade
De her søde småkager med en smørblød creme af hvid chokolade er ikke til at stå for. De er både gode i picnickurven og til en dejlig kop te!
af Cecilia Fahlström
21.11.2021
Foto: Tia Borgsmidt
12 personer
Småkagedej
- 200 g smør
- 60 g flormelis
- 1 tsk. rosenvand
- 200 g hvedemel
- 40 g majsmel
Hvid chokoladecreme
- 200 g hvid chokolade
- 2½ dl piskefløde
Det oser af mormor-hygge - en dåse fyldt med hjemmelavede småkager. Disse delikate småkager har en luftig creme og en dejlig smag af hvid chokolade. De får et smagspift med rosenvand! Spis dem til grøn eller hvid te – eller til ægte jasminte.
Vil du dekorere dine småkager eller cupcakes? Se med her!
Småkager med hvid chokolade
- Tænd ovnen på 160°.
- Pisk smør og flormelis et par minutter, indtil det er lyst og luftigt.
- Tilsæt rosenvand, mens du rører.
- Tilsæt hvedemel og majsmel, og rør, indtil dejen samler sig.
- Rul 24 små kugler, og sæt dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
- Pres kuglerne let med noget fladt, fx bunden af et glas.
- Lav mønstre eller tegninger i småkagerne med en kageudstikker eller gaffel.
- Bag småkagerne i ovnen i ca. 17 minutter, eller indtil de er let gyldne. Lad dem køle helt af.
Sådan laver du den hvide chokoladecreme:
- Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
- Varm fløden op i en gryde, og tag den af varmen, lige inden den når kogepunktet. Hæld fløden over den hvide chokolade, og lad det stå i 1 minut.
- Rør derefter, indtil chokoladen er smeltet, og massen er fin og ensartet.
- Dæk skålen med køkkenfilm − sørg for at lægge filmen ned på cremen og op langs skålens inderside, så der ikke kan dannes kondens under den.
- Sæt skålen i køleskabet i mindst 6 timer eller natten over.
- Pisk cremen op med en håndmikser ved høj hastighed, indtil den får den ønskede konsistens.
- Hæld cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt et fint lag creme mellem 2 småkager.