Fisk og skaldyr

Stærk æbleceviche

Kombinationen af æble, mynte og habañero-chili giver en stærk frisk smag
af Pia Marie Molbech og Henrik Kerrn-Jespersen, foto: Jacob Termansen 8.02.2010

(4 personer)
300 g hvid fisk, f.eks. torsk, hellefisk, sej el.l.
3 citroner
1 æble
1 løg
1 lille, hel habañero-chili
3 spsk friskhakket mynte
saft af 2 appelsiner
saft af 2 lime
lidt jomfruolivenolie
salt og hvid peber

Skær fisken i terninger. Pres saften af citronerne og lad fisken trække i saften i 4-6 timer på køl. Skræl æblet og skær det i terninger. Hak løget fint. Befri chilien for kerner og skær den i bittesmå terninger. Brug evt. handsker. Hæld saften fra fisken og vend kødet med æble, løg, chili og mynte. Smag til med appelsin- og limesaft, en smule olivenolie, salt og hvid peber. Lad cevichen trække i en halv time og fordel den i fire portionsglas eller -skåle eller hæld den i en stor serveringsskål. Retten kan evt. pyntes med tynde strimler af rødløg, en skive lime som vist

Ceviche med muslinger og granatæble

Ceviche med mango og fennikel