Fisk og skaldyr

Ceviche med mango og fennikel

Eksotisk fiskeret med mango, forårsløg, tomater og fennikel
af Pia Marie Molbech og Henrik Kerrn-Jespersen, foto: Jacob Termansen 8.02.2010

Ceviche med mango og fennikel til 4 personer

300 g hvid fisk efter smag,
f.eks. torsk, hellefisk el. sej
5 limefrugter
1 økologisk appelsin
1 økologisk citron
1 lille mango el. ½ stor
½ fennikel
4 forårsløg
4 tomater
1 lille stærk, rød chili
(½-1 tsk efter smag)
1-2 spsk hakket koriander
lidt jomfruolivenolie
salt og peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ceviche med mango og fennikel - sådan gør du:

Skær fisken i terninger. Riv skallen af 2 af limefrugterne, dæk skallen til og opbevar den i køleskabet. Pres saften af alle fem limefrugter og lad fisken marinere i saften natten over i køleskabet. Sigt saften fra fisken, men gem saften. Riv skallen af appelsinen og citronen og vend det med den revne limeskal. Skær mango, fennikel og tomater i tynde strimler og hak chilien fint. Vend fisken med ca. 1 dl af limesaften, mango, fennikel, forårsløg, chili og tomat. Smag til med den revne skal af de tre citrusfrugter, friskhakket koriander, lidt olivenolie og salt og peber. Server straks din Ceviche.

Se flere opskrifter på ceviche:

Bloody ceviche
Ceviche med muslinger og granatæble