Se også
Tilbehør
Havtorn-æble-syltetøj
Brug efterårets gratis glæder i en sød, syrlig og virkelig lækker syltetøj. Spis det på brød – det smager vidunderligt på ost – eller brug det i desserter!
Opskrift: Rikke Larsen/Honning og Flora.
5.10.2022
Foto: Tia Borgsmidt.
I din havtorn-æble-syltetøj skal du bruge hjemmelavet havtornsirup. Den sirup, du ikke bruger i syltetøjet, kan du blande i drinks, toppe din morgengrød med eller bruge i kager.
Havtornsirup
- 8 dl havtorn
- 5 dl sukker
- 6 dl vand
- 1 tsk. vaniljesukker
Havtorn-æble-syltetøj
- 3 store æbler
- 150 g sukker
- 1 stang vanilje
- Saft fra 1 økologisk appelsin
- 2 dl havtornsirup (se nedenfor)
Sådan laver du syltetøj med havtorn og æble
Havtornsirup
- Hæld havtorn og vand i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter.
- Lad det trække i ca. en time, og si væden igennem et klæde.
- Kog siruppen ind til den ønskede tykkelse med sukkeret.
- Tilsæt vaniljesukker, og hæld siruppen på en ren flaske.
Havtorn-æble-syltetøj
- Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med sukker og appelsinsaft. Lad blandingen koge i ca. 10 minutter. Hvis blandingen skummer, skal du fjerne det med en ske.
- Flæk vaniljestangen, og skrab sukkeret ud. Kom lidt i æbleblandingen, og smag til.
- Vend æblemosen med havtornesiruppen, og kom syltetøjet på rene glas skyllet i atamon.