Tilbehør

Havtorn-æble-syltetøj

Brug efterårets gratis glæder i en sød, syrlig og virkelig lækker syltetøj. Spis det på brød – det smager vidunderligt på ost – eller brug det i desserter!
Opskrift: Rikke Larsen/Honning og flora. Foto: Tia Borgsmidt 5.10.2022
Havtorn-æble-marmelade

Havtornsirup

  • Havtornsirup
  • 8 dl havtorn
  • 5 dl sukker
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. vaniljesukker

Havtorn-æble-syltetøj

  • 3 store æbler
  • 150 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • Saft fra 1 økologisk appelsin
  • 2 dl havtornsirup (se nedenfor)

I din havtorn-æble-syltetøj skal du bruge hjemmelavet havtornsirup. Den sirup, du ikke bruger i syltetøjet, kan du blande i drinks, toppe din morgengrød med eller bruge i kager. 

Havtornsirup

  1. Hæld havtorn og vand i en gryde, og lad det koge i ca. 10 minutter. Lad  det trække i ca. en time, og si væden igennem et klæde.
  2. Kog siruppen ind til den ønskede tykkelse med sukkeret. Tilsæt vaniljesukker, og hæld siruppen på en ren flaske.

Havtorn-æble-syltetøj

  1. Skæl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i en gryde sammen med sukker og appelsinsaft. Lad blandingen koge i ca. 10 minutter. Hvis blandingen skummer, skal du fjerne det med en ske.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab sukkeret ud. Kom lidt i æbleblandingen, og smag til. Vend æblemosen med havtornesiruppen, og kom syltetøjet på rene glas skyllet i atamon.