Kager

Kranse med hvid chokolade og havtornmarmelade

De bløde, søde kranse minder om snurrer, og i denne version fyldes de med hvid chokolade og havtornmarmelade. Du kan også bruge en anden marmelade, hvis du har et glas fra sommeren på køl!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft 8.09.2023

Ingredienser

  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 450 g hvedemel

Fyld

  • 75 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g hvid chokolade
  • 200 g havtornmarmelade
  • 1 æg til pensling

Til servering

  • Lidt flormelis

Kranse med havtornmarmelade

  1. Lun mælken i en gryde, tag gryden af varmen, og rør gæren ud i mælken.

  2. Tilsæt kardemomme, salt, sukker, vaniljesukker og æg, og rør det hele godt sammen.

  3. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig.

  4. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.

Fyld

  1. Skær smørret i tern, og ælt smør og sukker sammen til en remonce i en skål. Hak chokoladen groft.

  2. Rul dejen ud til en stor firkant med en størrelse på ca. 35 x 60 cm på et meldrysset bord.

  3. Smør remonce på halvdelen dejen, fordel marmelade ovenpå, og drys til sidst med chokolade. Fold den anden halvdel af dejen hen over fyldet, og rul evt. dejen lidt mere ud, så den måler ca. 30 x 35 cm.

  4. Skær dejen i 2 cm brede strimler, sno dem, og form dem til kranse.

  5. Fordel kransene på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg. Lad kransene efterhæve i ca. 45 minutter til dobbelt størrelse.

  6. Tænd ovnen på 190°, og bag kransene i ovnen i 15-20 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle let på en bagerist, og drys evt. med lidt flormelis inden servering.