Hjemmelavet chutney: 7 nemme opskrifter

Chutney kan tilføre maden skønne smagsnuancer af sødt, salt, surt eller krydret, som giver meget mere velsmag og tilfredsstiller smagsløgene. Det bedste af det hele er, at du nemt kan lave dem selv, så du altid har din favoritchutney i køkkenet!

7 LÆKRE OPSKRIFTER PÅ CHUTNEY

Oprindeligt bruges chutney som tilbehør indiske karryretter, men de smager også godt til et stykke kød, ost eller brød. Chutney er fx glimrende som smørelse i en sandwich eller burger.

Hvad er chutney?

En chutney består typisk af frugt, vineddike, krydderier og sukker, som koges sammen til en tyktflydende konsistens. De fleste chutneyer er stærke og ret krydrede i smagen, men de kan også være meget søde.

Selvom chutney oftest er baseret på frugt, kan man også få chutney baseret på grøntsager, f.eks. tomat- eller løgchutney eller en blanding af frugt og grøntsager, f.eks. æble- og tomatchutney.

Krydret blommechutney 

Brug sæsonens gode blommer, og prøv denne lækre krydrede blommechutney med et touch af kanel! Chutney'en er lækker som tilbehør til både kød og ost. Find opskriften her.

Chutney med pære og chili

Pære er rigtig god i madlavning og smager skønt i både det salte og det søde køkken. Her får du en nem opskrift på en hot chutney. Få opskriften her.

Tomatchutney

Denne friske tomatchutney får en dejlig sødme fra løgene, der skaber en skøn symfoni af surt og sødt. Perfekt som tilbehør, eller som smagforstærker til saucer! Se opskriften her.

Chutney med pære og svesker

Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af morgenmaden eller ostebordet, så er denne chutney et fremragende tilbehør til især blåskimmelostene.

Æblechutney med chili og kanel

Æbler kan bruges til meget andet end kager og desserter. Denne krydrede æblechutney giver den daglige madlavning sødme, syre og stærk, krydret smag. Få opskriften her.

Abrikos-ananas chutney

De søde og syrlige frugter får her selskab af ingefær, der giver et godt bid. Denne chutney er især god til indiske retter. Prøv opskriften her.

Hybenchutney

Lav en lækker og eksotisk hybenchutney, og brug den som tilbehør - f.eks til en kraftig kyllingegryde. Få opskriften her.