HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Tilbehør
Opskrift på hybenchutney
Lav en lækker og eksotisk hybenchutney, og brug den som tilbehør - f.eks til en kraftig kyllingegryde.
af Susie Helsing Nielsen, Pia Buusmann og Mette Jansen
8.08.2008
Foto: Jes Buusmann
Det skal du bruge
300 g rensede hyben
3 æbler
100 g tørrede abrikoser
1 dl lyse rosiner
1 dl rørsukker
½ dl hvidvinseddike
½ dl vand
Saft fra 1 citron
1 spsk revet ingefær
½ finthakket rød chili
Salt og peber
Sådan laver du hybenchutney
Skær hybenfrugterne i kvarter.
Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern.
Skær abrikoserne i tern.
Kom nu samtlige ingredienser i en tykbundet gryde, og lad det småkoge 45-60 minutter, til frugten næsten er kogt ud.
Krydr med salt og peber og eventuelt mere sukker.
Kom blandingen på rengjorte patentglas.
Sådan rengør du dine hyben
Skær blomst og stilk af hybenfrugterne.
Halver dem, og skrab kernerne ud.
Skyl hybenskallerne.
Hvis hybenskallerne er meget bløde så halver dem, og frys dem i cirka en time. Så bliver de hårde, og kernerne nemme at fjerne.
Se også
Hybenis med syltede hyben
Se også
Kyllingegryde med hyben og bulgur
tilbehør
eksotisk
salat & tilbehør
hyben
hybenchutney
Andre lækre opskrifter
Tilbehør
Sprøde flæskesvær med rosmarin og chili
Tilbehør
Rillette af andelår med syltet rødkål
Tilbehør
Syltede grøntsager
Tilbehør
Løgkompot med timian
ISABELLAS ANBEFALER
Blomster & Planter
Guide til efterårsstauder
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Buketter & kranse
DIY: Fine dekorationer med efterårets bær og blade
Mad
Lækre efterårs-opskrifter
Mest læste
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Kager
Æblekage med kanel
Strik & hækling
26 gratis strikkeopskrifter til nybegyndere og øvede
Tips & tricks
8 tips til effektiv rengøring
Tilbehør
Ovnbagt hokkaido-græskar
Sponsoreret indhold