Tilbehør
Opskrift på hybenchutney
Lav en lækker og eksotisk hybenchutney, og brug den som tilbehør - f.eks til en kraftig kyllingegryde.
af Susie Helsing Nielsen, Pia Buusmann og Mette Jansen
8.08.2008
Foto: Jes Buusmann
Det skal du bruge
300 g rensede hyben
3 æbler
100 g tørrede abrikoser
1 dl lyse rosiner
1 dl rørsukker
½ dl hvidvinseddike
½ dl vand
Saft fra 1 citron
1 spsk revet ingefær
½ finthakket rød chili
Salt og peber
Sådan laver du hybenchutney
- Skær hybenfrugterne i kvarter.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern.
- Skær abrikoserne i tern.
- Kom nu samtlige ingredienser i en tykbundet gryde, og lad det småkoge 45-60 minutter, til frugten næsten er kogt ud.
- Krydr med salt og peber og eventuelt mere sukker.
- Kom blandingen på rengjorte patentglas.
Sådan rengør du dine hyben
- Skær blomst og stilk af hybenfrugterne.
- Halver dem, og skrab kernerne ud.
- Skyl hybenskallerne.
- Hvis hybenskallerne er meget bløde så halver dem, og frys dem i cirka en time. Så bliver de hårde, og kernerne nemme at fjerne.
Se også
Hybenis med syltede hyben
Se også
Kyllingegryde med hyben og bulgur