Tilbehør

Opskrift på hybenchutney

Lav en lækker og eksotisk hybenchutney, og brug den som tilbehør - f.eks til en kraftig kyllingegryde.
af Susie Helsing Nielsen, Pia Buusmann og Mette Jansen 8.08.2008 Foto: Jes Buusmann

  • 300 g rensede hyben
  • 3 æbler
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 dl lyse rosiner
  • 1 dl rørsukker
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • Saft fra 1 citron
  • 1 spsk revet ingefær
  • ½ finthakket rød chili
  • Salt og peber

Sådan laver du hybenchutney

  • Skær hybenfrugterne i kvarter.
  • Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern.
  • Skær abrikoserne i tern.
  • Kom nu samtlige ingredienser i en tykbundet gryde, og lad det småkoge 45-60 minutter, til frugten næsten er kogt ud.
  • Krydr med salt og peber og eventuelt mere sukker.
  • Kom blandingen på rengjorte patentglas.

Der er meget andet, du kan bruge hyben til. Prøv f.eks. denne opskrift på hybenis af syltede hyben, eller brug hyben i salat med gratineret gedeost. Hyben kan også bruges i gryderetter, se bare denne opskrift på kyllingegryde med hyben og bulgur. 

Sådan rengør du dine hyben

  • Skær blomst og stilk af hybenfrugterne.
  • Halver dem, og skrab kernerne ud.
  • Skyl hybenskallerne.
  • Hvis hybenskallerne er meget bløde så halver dem, og frys dem i cirka en time. Så bliver de hårde, og kernerne nemme at fjerne.