Selvom sommeren er ved at være ovre, kan du sagtens tage køkkenhavens dejlige sommergrøntsager med ind i efteråret og og vinteren. Kom for eksempel sommerens sidste tomater på glas med denne lækre tomatchutney, og gør maden mere interessant i de kolde måneder. Tomatchutney egner sig perfekt som smagsforstærker i saucer eller som erstatning for ketchup eller tomatsauce til pasta!
Tomatchutney
Det skal du bruge til tomatchutney:
- 2 kg tomater
- 3 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2-3 kviste timian
- 3 soltørrede tomater
- 175 g brun farin
- 1 spsk. salt
- 1 tsk. revet muskat
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 3-4 stk. allehånde (køb det her!)
- 2½ dl hvidvinseddike
- 2 dl sherryeddike
Sådan laver du tomatchutney:
- Skær tomaterne groft. Hak løg og hvidløg. Opvarm olien i en gryde.
- Svits løg, hvidløg, timiankviste og soltørrede tomater.
- Kom de grofthakkede tomater i gryden. Svits i 6-8 minutter, til tomaterne falder sammen.
- Tilsæt brun farin, salt, krydderier og de 2 slags eddike.
- Kog det hele ind i 2-3 timer ved svag varme.
- Blend tomaterne til en grov puré.
- Hæld den på rene flasker eller glas. Luk til, og opbevar dem mørkt og koldt
Læs også: Kom havens høst på glas