Smagfuld tomatchutney

Selvom sommeren er ved at være ovre, kan du sagtens tage køkkenhavens dejlige sommergrøntsager med ind i efteråret og og vinteren. Kom for eksempel sommerens sidste tomater på glas med denne lækre tomatchutney, og gør maden mere interessant i de kolde måneder. Tomatchutney egner sig perfekt som smagsforstærker i saucer eller som erstatning for ketchup eller tomatsauce til pasta!

Tomatchutney 

Det skal du bruge til tomatchutney:

  • 2 kg tomater
  • 3 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 kviste timian
  • 3 soltørrede tomater
  • 175 g brun farin
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. revet muskat
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 3-4 stk. allehånde (køb det her!)
  •  2½ dl hvidvinseddike
  •  2 dl sherryeddike
Sådan laver du tomatchutney:
  1. Skær tomaterne groft. Hak løg og hvidløg. Opvarm olien i en gryde.
  2. Svits løg, hvidløg, timiankviste og soltørrede tomater. 
  3. Kom de grofthakkede tomater i gryden. Svits i 6-8 minutter, til tomaterne falder sammen.
  4. Tilsæt brun farin, salt, krydderier og de 2 slags eddike.
  5. Kog det hele ind i 2-3 timer ved svag varme.
  6. Blend tomaterne til en grov puré.
  7. Hæld den på rene flasker eller glas. Luk til, og opbevar dem mørkt og koldt