Hjemmelavet rødkål

Det skal du bruge: 
1 stort rødkål
4 løg
25 g smør
1 dl vand
½-1 dl rødvinseddike
6 hele nelliker
2 coxorangeæbler
3 spsk rørsukker
salt
peber
Eventuelt 1 kvist timian

Rødkål er uundværlig til and eller flæskesteg til juleaften, og hvorfor ikke imponere gæsterne med din egen hjemmelavet af slagsen? Denne opskrift på hjemmelavet rødkål kan både laves et par dage i forvejen eller fryses ned flere uger i forvejen og tøs op juleaftensdag. Laver du den frisk, skal du helst lave den dagen før, hvor den smager bedst. 

TIP: Den klassiske rødkål kan du også spice lidt op ved at tilføje rød chili. 

 

SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVET RØDKÅL:

  1. Fjern kålens yderste blade. Del hovedet i to og fjern stokken. Snit rødkålen i fine strimler med en stor kniv. Pil og hak løgene.
  2. Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde. Kom løg og rødkål i og lad det blive blankt. Vend hele tiden rundt i gryden med en træske. Tilsæt vand, rødvinseddike og de hele nelliker.
  3. Lad rødkålen simre på svagt blus i cirka 30 minutter. Rør i den af og til, så den ikke brænder på.
  4. Gør æblerne i stand imens: Fjern kernehusene og skær æblerne i små tern.
  5. Lad dem simre med i 10-15 minutter. Smag rødkålen til med sukker, salt og peber eller eventuelt mere eddike, hvis den ikke er syrlig nok.
  6. Pynt eventuelt med en kvist timian. 

Vidste du, at ... Rødkål har forskellige farver rundt om i verden. Rødkål der vokser i sur jord, vil få røde blade, mens de vil får blå blade i neutral jord. 

Lav rødkålen i forvejen og varm den op sådan: 

  1. Kom ½ dl vand og en lille klat smør i en stor gryde.
  2. Når smørret er smeltet, kommes rødkålen i og varmes forsigtigt op under. 
  3. Få opskriften på andesteg med æbler, timian og rosiner, der passer godt til hjemmelavet rødkål