5 tips til den sprødeste andesteg
En saftig andesteg med saft og kraft og med knasende sprødt skind er på ønskelisten hos de fleste, når der skal andesteg på bordet mortensaften eller i julen. Men hvordan sikrer du dig en vellykket andesteg? Her giver vi fem tips til en andesteg, der smager som i gamle dage!
- Når andesteg skal steges. Det er en god idé at stege andestegen færdig dagen før, partere den og lægge den med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir. Når du serverer din andesteg dagen efter, skal anden blot varmes op i ovnen ved 200 grader, til skindet er sprødt og anden godt varm - det tager cirka 25-30 minutter.
- Fyld til andestegen. Udskift det traditionelle fyld af æbler og svesker med tørret frugt som dadler, figner og abrikoser. Det giver en ekstra lækker smag og er samtidig en ny variation af den traditionelle andesteg.
- Lad din andesteg langtidsstege. Hvis du langtidssteger anden i lang tid ved lav temperatur, bliver kødet mere mørt og saftigt. Husk at bruge et stegetermometer!
- Sprødt skind på andestegen. Grill eventuelt anden til sidst i nogle minutter, så skindet bliver sprødt, men pas på, at den ikke brænder på!
- Sovs til andestegen. Når anden hviler på skærebrættet efter stegning, og når du skærer den ud, løber der en del saft fra anden. Denne saft kan du røre i saucen, og den giver saucen en god og lækker smag.