Tilbehør

Gløggekstrakt

Lav din egen gløggekstakt i år! Så bestemmer du selv, hvor meget kardemomme, kanel og stjerneanis din gløgg skal smage af. Få opskriften her!
Opskrift: Linn Grubbström. Foto: Peter Kam 2.11.2022
4 personer

Det skal du bruge

  • 5 hele nelliker
  • 5 kardemommefrø
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele peberkorn
  • 4 stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 cm frisk ingefær
  • 100 g rørsukker
  • 1 dl klar snaps
  • ½ dl rom

Hjemmelavet gløggekstrakt

Koger du din egen gløggekstrakt, kan du selv beslutte, hvor meget kardemomme, kanel og stjerneanis din gløgg skal smage af. Ekstrakten kan holde sig i køleskabet i op til tre uger, så måske er det en god idé at lave dobbeltportion?

Sådan gør du

  1. Hæld nelliker, kardemommefrø, kanelstang, laurbærblade, peberkorn og stjerneanis i en gryde.

  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Læg vanilje og vaniljestang i gryden.

  3. Skyl citronen, riv skallen og pres saften. Skræl ingefær, og skær den i skiver. Læg citronskal, -saft og ingefær i gryden.

  4. Tilsæt rørsukker, snaps og rom. Varm forsigtigt blandingen op, til den simrer. Lad den simre under låg i 10 minutter. Lad blandingen køle af, og sæt den i køleskabet. Lad blandingen trække i 24 timer.

  5. Si krydderier m.m. fra, og hæld gløggekstrakten på et rent, skoldet patentglas. Blandingen kan opbevares et rent, mørkt sted i op til 3 uger.