Tilbehør
Tilbehør
Opskrift på stikkelsbærkompot
Stikkelsbærkompot er supersimpelt at lave, og det kan både bruges til desserter og som tilbehør til stegt fisk – få opskriften her!
af Marianne Kastberg.
14.07.2009
Foto: Martin Tanggaard.
Ingredienser
- 500 g stikkelsbær
- 1 spsk citronsaft
- 150 g rørsukker
- Evt. 1 spsk hyldeblomster
Sådan laver du stikkelsbærkompot
- Kom stikkelsbær i en gryde sammen med citronsaft og rørsukker. Bring det langsomt i kog under låg.
- Drys eventuelt hyldeblomster i, og lad det simre til en kompot, cirka 5 minutter.
- Server med fløde, på græsk yoghurt, i trifli med makroner, med vaniljeis eller til pandekager.
TIP: I stedet for hyldeblomster kan du koge bærrene med en kanelstang eller en stang vanilje. Eller kog kompotten uden hyldeblomster og med lidt mindre sukker, og brug den som tilbehør i det salte køkken. Stikkelsbærkompot er forrygende til stegt fisk, for eksempel makrel og sandart eller til en svinekotelet