Se også
Tilbehør
Oliesyltede fennikler med krydderier
Oliesyltet fennikel er en dejlig spise – især i salat eller som tilbehør til stegt kylling. Den milde lakridssmag har fået selskab af forskellige skarpe krydderier, der giver lidt kant.
af Camilla Zarah Lawes
9.02.2021
Foto: Stine Christiansen.
Oliesyltede fennikler
- 1 kg fennikler – gerne så små som muligt
- 6 dl økologisk rapsolie
- 2 spsk. spidskommenfrø
- 3 spsk. korianderfrø
- 2 rosmarinkviste
- Evt. Atamon
Sådan oliesylter du fennikel:
-
Del fenniklerne i kvarter, og læg dem i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.
-
Kog en lage af olie, spidskommenfrø og korianderfrø.
-
Tag gryden af blusset, og kom rosmarin i.
-
Lad lagen afkøle, og hæld den over fenniklerne.
-
Luk låget, og stil glassene et køligt sted – evt. i køleskabet.