Se også
Tilbehør
Sprøde løgringe med aioli
Måske har du smagt de sprøde løgringe, når du har fået mad udefra, men vidste du, at du nemt kan lave dem selv? Løgringene er den perfekte snack til middagsgæsterne, festen eller fredagshyggen på sofaen.
Opskrift og
29.11.2021
foto: Johanne Mosgaard.
4 personer
Sprøde løgringe:
- 4 store løg
- 150 g hvedemel
- 2 dl vand
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. natron
- ½ tsk. salt
- 5 dl rapsolie
- 180 g pankorasp
Aioli:
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 spsk. citronsaft eller æblecidereddike
- ½ tsk. salt
- 2 dl raffineret rapsolie
- 1 fed hvidløg
- Purløg
Sådan laver du sprøde løgringe med aioli:
Aioli:
- Sigt væsken fra kikærterne ned i en skål, og tilsæt dijonsennep, citronsaft og salt.
- Blend ingredienserne med en stavblender, og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk.
Se også
Den sprødeste snack: Hjemmelavede flæskesvær
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Løgringe:
- Pil løg, og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver. Pil forsigtigt løgringene fra hinanden.
- Pisk en dej af hvedemel, vand, cayennepeber, røget paprika, natron og salt i en skål. Lad dejen hvile ca. 15 minutter på køkkenbordet.
- Varm olie op i en gryde. Test, om olien er klar, med lidt dej – hvis olien syder, er den klar.
- Hæld rasp i en skål. Vend først løgringene i dejen og herefter i raspen.
- Læg forsigtigt løgringene ned i den varme olie, evt. med en ske – start med 1 løgring ad gangen, og når olien er godt varm, kan du sagtens stege flere ad gangen. Tag løgringene op med en hulske, når de er gyldne.
Se også
Ovnbagte rødbeder