Tilbehør

Grovfritter med trøffelmayo

Findes der næsten noget bedre end sprøde, varme fritter med dyppelse til? I opskriften her drysses kartoflerne med hvidløg og parmesan, og så serverer vi en cremet omgang trøffelmayo til. Velbekomme!
Opskrifter og 3.01.2021 foto: Inge Skovdal/skovdalnordic.com.

Grovfritter:

  • 6 store bagekartofler
  • ½ dl olivenolie
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 100 g parmesan
  • 2 tsk. salt

Trøffelmayo:

  • ½ dl trøffelolie
  • 2 dl Hellmann-mayonnaise (eller anden god mayonnaise)
  • Ekstra trøffel (kan undlades)

Pommes frites er et hit hos de fleste og kan serveres som en ret i sig selv eller som tilbehør til burger, steg eller lignende. Her får du opskriften på de sprødeste grovfritter med masser af smag samt en lækker, cremet trøffelmayo til at dyppe i! 

Se også: Sådan laver du ovnbagt hokaido

Se også: Sprøde blomkålstoppe med hummus

Prøv også: Smagfuld tomatchutney

Sådan laver du GROVFRITTER MED TRØFFELMAYO: 

Grovfritter: 
  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Vask kartoflerne, og skær dem i tynde stænger. Vend dem i en blanding af olie, hvidløgspulver, revet parmesan og salt.
  3. Læg dem på 2 bageplader med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 30 minutter – vend dem efter 20 minutter.
Trøffelmayo:
  1. Rør trøffelolie i mayonnaisen. Tilsæt evt. ekstra trøffel, og servér til grovfritterne.