Tilbehør

Ovnbagte rødbeder

Rødbeder egner sig glimrende som ovnbagt tilbehør til kød eller fisk. Prøv den nemmeste opskrift her!
af Susie Helsing Nielsen. 16.11.2021 Foto: Jes Buusmann.
Bagte rødbeder med persillepesto

Denne lækre og meget nemme ret med ovnbagte rødbeder og persillepesto er genial som tilbehør til hovedretten, men kan også bruges som en del af en forret. Den vil gøre sig godt som tilbehør til kød eller fisk.

Ingredienser

  • 10-12 små rødbeder eller efter behag
  • 2 spsk. balsamico
  • 3 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Persillepesto

  • 5 håndfulde bredbladet persille
  • 1 dl olivenolie
  • 25 g parmesan
  • 1 dl hasselnødder
  • Saft fra ½ citron
  • 1 fed hvidløg

Sådan laver du ovnbagte rødbeder

  1. Skræl rødbederne, og halver dem.
  2. Vend rødbederne i en blanding af balsamico og olie.
  3. Kom rødbederne på en bageplade, og krydr med salt og peber. Bag dem ved 200° i cirka 40-60 minutter, eller til rødbederne er møre. Bagetiden afhænger af rødbedernes størrelse.

Persillepesto

  1. Blend persille, olie, parmesan, hasselnødder, citronsaft og hvidløg.
  2. Server persillepestoen til rødbederne.